Çeşitli nedenlerden dolayı ehliyetlerine el konulan araba kullancıları 1 defaya mahsus da olsa af getirilmesini istiyor.Henüz sonuca kavuşmamasından dolayı mağdurlar yetkililer tarafından çzöüm bekliyor.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Peki ehliyet affı gelecek mi yetkililer bu konuda hangi açıklamaları yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nda ehliyetlerine çeşitli sebeplerle el konulan 10 bin sürücü için ehliyet affının geleceğini açıklamıştı. Peki, 2023 ''Ehliyet affı'' çıktı mı, Meclis’ten geçti mi? İşte, ''Ehliyet affı''yla ilgili son gelişmeler…

Peki, ehliyet affı çıktı mı?

 Son olarak AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ise açıklamasında, "Bir kişinin 31 Aralık 2022 tarihinden önce ödenmesi gereken borçların toplamı 2 bin lirayı geçmiyorsa, bu düzenleme kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere hiçbir şart aranmadan borçlarını siliyoruz, alacağımızdan vazgeçiyoruz. Sürücülerin işledikleri kabahatleri nedeniyle verilen ceza puanları belli şartlarda silinmek suretiyle bu kişilerin tekrar ehliyet almalarını temin ediyoruz. Bu çerçevede kanun kapsamında sicillerinde 5 ile 95 puan cezası olan kişilerin cezalarını sıfırlamış oluyoruz. Alkollü araç kullanmak, uyuşturucu etkisindeyken araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet verenler hariç olmak üzere tüm trafik ceza puanlarını silmiş oluyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Yaptığı hatalardan dolayı pişman olduklarını belirten mağdurlar paylaşımalrıyla yine sosyal meday da gündem oldu. İşte o paylaşımalrdan biri..