Yeniden yapılandırma kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneğini tercih eden, fakat birinci ve ikinci taksitini ödemeyen veya eksik ödeyen kişilerin, 31 Ağustos'a kadar tanınan imkandan yararlanabileceği açıklanmıştı.  Gelir İdaresi Başkanlığı, ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) birinci taksit ödeme süresinin 6 Eylül'e uzatıldığını duyurdu.

EK MTV BİRİNCİ TAKSİT ÖDEME SÜRESİ 6 EYLÜL'E UZATILDI

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı duyuruya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığının değerlendirmesi sonucunda, 31 Ağustos Perşembe günü sona ermesi gereken ek MTV'nin birinci taksit ödeme süresi, 6 Eylül Çarşamba günü sonuna kadar uzatıldı. Bu kapsamda geçen süre için hesaplanacak gecikme zammıyla birlikte borcunu ödeyenler, katsayı uygulanmaksızın 7440 sayılı yapılandırma kanunundan faydalanabilecekler. Ancak peşin ödeme indirimine dahil olamayacaklar.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden, ayrıca anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, banka şubelerinden, mobil, telefon ve internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Bunun yanı sıra, vergi dairesi vezneleri ile PTT şubeleri de ödeme yapma imkanı sunacaktır. Ek motorlu taşıtlar vergisini ödemeyen bireyler, trafikten çekme, hurdaya çıkarma ve yurt dışına çıkarma nedenleriyle tescil kaydı kapatma işlemini gerçekleştiremeyeceklerdir.

Kurban fiyatları ne kadar oldu? İşte, 2024 büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları Kurban fiyatları ne kadar oldu? İşte, 2024 büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları

DEPREMZEDELER EK MTV ÖDEMEYECEK

6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Sivas'ın Gürün ilçesinde, deprem tarihi itibarıyla kayıtlı ve tescilli olan taşıtlar ile deprem sonucu yıkılan veya ağır/orta hasarlı hale gelen binaların sahiplerine ait taşıtlar, aynı şekilde depremde ağır hasar alan ve kullanılamaz hale gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar, ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV) istisnasına tabi tutuluyor.