İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şile'de gerçekleşen CHP mitinginde açıklamalar yaptı.

İmamoğlu açıklamasında AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'a gönderme yaparak, "İnsana saygı, şehre özen, doğaya özen, toprağa özen... Bunların anlayışı ne biliyorsunuz? Ankara'daki sus derse hepsi susar. Ankara'daki konuş derse hepsi konuşur, yürü derse yürür, 8 adım at derse 8 adım atar, 9'u atmaz" dedi.

Özel’den yerel seçim vurgusu: Bu başarıyı genel seçimlere taşıyacağız Özel’den yerel seçim vurgusu: Bu başarıyı genel seçimlere taşıyacağız

"OY FARKI BÜYÜYECEK"

Bakanların seçim çalışmalarına ve AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul mitingine tepki gösteren İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bunlar isterse Ankara'dan 17 değil 27 bakanla gelsin. Bir de yetmedi aday var. Yetmedi üstüne seçilmiş herkesin cumhurbaşkanı olması gereken Cumhurbaşkanı var. Hoş geldi sefa geldi. Ne yapacağız? Güzel bir misafirperverlik yapacağız. Ne zaman? 31 Mart'ta. Nasıl? Oy farkı büyüyecek, oy farkı büyüyecek."

"HALKIN İTTİFAKI KAZANACAK"

Mitinge gelenlere "23 Haziran misafirperverliğinizi hatırlıyor musunuz?" diye soran İmamoğlu, "Yetmez onlara bu sefer. Daha fazlasını istiyorlar. Millet kazanacak millet. İstanbul'da halkın ittifakı kazanacak" ifadelerini kullandı.