EYT yasasının 8 Eylül 1999 sonrasını kapsamaması, emeklilik haklarını kaybeden birçok kişiyi mağdur etti. Bu yasa nedeniyle, sadece birkaç gün farkla emekli olma şansını kaçıran vatandaşlar, emeklilik sürelerinin 17 yıl arttığını görüyor. 1999 sonrası emeklilik sisteminde adaletsizlik yaşayan yüz binlerce kişi, Kademeli Emeklilik Sistemi talebiyle seslerini duyurmaya çalışıyor. 2000 sonrası SGK'lılar ise, emeklilik sistemindeki sorunların çözülmesi için yetkililerden adım atmasını bekliyor.

EMADDER BAŞKANI UĞURLU'DAN KADEMELİ EMEKLİLİK TALEBİ!

8 Eylül 1999'dan sonra işe girenler, emeklilik için EYT'lilerden 20 yıl daha fazla çalışmak zorunda kaldılar. Bu adaletsizliğe karşı çıkan Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Başkanı Mihriban Uğurlu, SGK sistemine kademeli geçiş yapmak istediklerini belirtti.

EYT yasası çıktığında, 8 Eylül 1999'dan sonra işe başlayanlar SGK'ya dahil olamadılar. Bu da EYT'li olup emekli olamayanlarla aralarında büyük bir fark yarattı. EMADDER, Kademeli Emeklilik Sistemi'nin hayata geçirilmesini ve mağdurların haklarının iade edilmesini istiyor. EMADDER, sigortasız çalıştıkları, staj yaptıkları, askerlik veya eğitim gördükleri süreleri emeklilik hesabına katılmasını talep ediyor. EYT koşullarına karşı çıkarak, kadın ve erkeklerin emeklilik yaşının çok yüksek olduğunu ifade ediyor. Emeklilikte kademeli bir adaletin sağlanması gerektiğini savunuyor.

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

"20 sene sonra emekliliğe 'hayır' diyoruz"

Daha önce miting düzenleyen EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu, 9 Eylül 1999 sonrasında işe girenlerin emeklilik hakkıyla ilgili yaşanan adaletsizliğe dikkat çekti. Uğurlu, bu kişilerin öncesinde işe girenlerle aynı anayasal haklara sahip olduklarını ancak daha fazla prim ve hizmet süreleri olmasına rağmen 20 yıl sonra emekli olabildiklerini söyledi. Uğurlu, kendilerinin lütuf beklemeyip tüm vatandaşların eşit haklara sahip olmasını istediklerini de vurguladı.

EMADDER Başkanı Uğurlu, 9 Eylül 1999 sonrasında işe girenlerin öncesinde işe girenlerle aynı anayasal haklara sahip çalışanlar olduğunu belirterek, "Akranlarımızdan daha fazla prim ve hizmetimiz olmasına rağmen onlardan 20 sene sonra emekliliğe 'hayır' diyoruz." ifadelerini kullandı.