Tüketici Kredileri 1 trilyon 550 milyar lirayı aştı Tüketici Kredileri 1 trilyon 550 milyar lirayı aştı

2000 yılından sonra sigortalı olan vatandaşlar, emeklilik için mücadele etmeye devam ediyor. EYT sorunu çözülenlerden sonra, 2000 sonrası sigortalılar da aynı imkanlardan yararlanmak istiyor. Bu amaçla, yetkililerden konuyla ilgili bir açıklama talep ediyorlar. Bu vatandaşlar, iş yerlerinde sigorta primlerini ödedikleri halde uzun süredir emekli olamıyor. Buna rağmen, yetkililerin bu konuda bir girişimde bulunmaması vatandaşları kızgın ve umutsuz durumda bırakıyor.

EMADDER KADEMELİ EMEKLİLİK SİSTEMİ TALEP EDİYOR

8 Eylül 1999'dan sonra işe başlayanlar, EYT'lilerden 20 yıl daha uzun süre çalışmak zorunda kaldı. Bu durumu dile getiren Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Başkanı Mihriban Uğurlu, SGK sistemine kademeli olarak dahil olmak istediklerini söyledi. EYT yasası çıkınca 8 Eylül 1999'dan sonra işe girenler SGK'ya katılamadı. Bu da EYT'li olup emekli olamayanlarla aralarında büyük bir haksızlık oluşturdu. EMADDER, Kademeli Emeklilik Sistemi'nin uygulanmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyor.

EMADDER, sigortasız çalıştıkları, staj yaptıkları, askerlik veya eğitim gördükleri dönemleri emeklilik hesabına katılmasını istiyor. EYT şartlarına karşı çıkarak, kadın ve erkeklerin emeklilik yaşının çok yüksek olduğunu söylüyor. Emeklilikte kademeli bir adaletin sağlanması gerektiğini savunuyor.

2000 SONRASI SGK'LILAR TORBA YASAYI BEKLİYORLAR

Kademeli emeklilik sisteminin uygulanmaması, 2000 yılından sonra çalışmaya başlayan vatandaşları mağdur ediyor. Emekli olabilmek için yeterli prim günü ve yaş şartını birlikte sağlayamayanlar, emeklilik hayallerini ertelemek zorunda kalıyor. Bu durumda olan vatandaşlar, torba yasa ile haklarının iade edilmesini ve meclisten çözüm bekliyor. 1 yıl 1 gün gibi küçük farklarla emekliliği kaçıranlar ise bu adaletsizliğe isyan ediyor. Kademeli emeklilik konusunda mağdur olan milyonlarca insan, seslerini duyurmak için çeşitli platformlarda mücadele ediyor. EYT kapsamına girmeyen ve prim günü eksik olan vatandaşlar ise kademeli emeklilik hakkının ne zaman verileceğini merak ediyor.