EMADDER (Emeklilikte Adalet Derneği), 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olarak işe giren vatandaşlar için kurulan bir kuruluştur. Amacı, Kademeli Emeklilik Sistemi ile bu vatandaşların mağduriyetlerini önlemek olan dernek, ülkeye katma değer sağlayan tüm çalışanlar için adil bir düzenlemeye destek sağlamak üzere kurulmuştur. Faaliyetlerini yasal ve hukuki çerçevede sürdüren dernek, haklı davalarını duyurmak ve bakanlıklar ile vekillerle görüşmeler yapmak gibi mecralarda aktif olarak rol almaktadır.

EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu, 8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe giren bireyler ile EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) arasında 20 yıllık bir farkın bulunduğunu belirtiyor. Bu eşitsizlik ve mağduriyeti gidermek amacıyla, SGK sistemine kademeli bir entegrasyon talep ediyorlar.

Kademeli emeklilik ile staj ve çıraklıkta son durum Kademeli emeklilik ile staj ve çıraklıkta son durum

EMADDER'DEN ADALET TALEBİ

EYT yasasının yürürlüğe girmesi sonucunda, 8 Eylül 1999'dan sonra işe giren bireyler SGK sistemi kapsamına alınamamıştır. Emekli olamayan bu kişiler arasında ortaya çıkan adaletsizlik ve mağduriyeti önlemek için çaba sarf eden EMADDER, Kademeli Emeklilik Sistemi'nin uygulanmasıyla bu mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyor.

EMADDER üyeleri, adalet taleplerini duyurmaya çalışıyorlar. Bu üyeler, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortasız işlerde, stajlarda, askerlik veya eğitim nedeniyle emeklilik hakkından yararlanamadıklarını ve sigorta girişlerinin 8 Eylül 1999 sonrasına denk geldiğini belirtiyorlar. EYT koşullarında emekli olmak istemediklerini vurgulayarak, kadınların 20, erkeklerin ise 17 yıl olan geç emeklilik uçurumunun kademeli bir şekilde giderilmesini ve adaletin sağlanmasını talep ediyorlar.

Fatih Erbakan'dan destek!

En son Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldğı tv programında "Emeklilik yaşı ve prim günlerinde düzenleme yapacağız. 2000 sonrası sigortalılarımızın hak ve adalet anlayışı çerçevesinde emeklilik yaşı ve prim günlerinde düzenleme yapacağız. " diyerek 2000 sonrası SGK mağdurlarına destek vermişti.