EYT yasasının çıkmasının ardından birçok vatandaş emeklilik hayallerine kavuşurken 8 Eylül 1999 sonrası sigortalılar bu haktan mahrum bırakıldı.

EYT düzenlemesinin 8 Eylül 1999 sonrası kayıt yaptıran vatandaşları kapsamaması, birçok kişiyi 17 yıl uzun bir emeklilik bekleyişiyle karşı karşıya bıraktı. Bu durum, aynı yaş şartını ve prim ödeme şartını yerine getiren diğer bireylerin emekli olabilmesiyle aralarında açılan 1 günlük farkın, 17 yıl gibi uzun bir süreçte büyük bir adaletsizliğe dönüştüğüne işaret ediyor.

İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası

Meclis' kanun teklifi sunuldu!

Fatih Erbakan Yeniden Refah Partisi milletvekilleri Suat Pamukçu, Doğan Bekin, Ali Yüksel ve Mehmet Aşıla ile birlikte konuya ilişkin TBMM'ye kanun teklifinde bulundu.

Teklif, emeklilik sürecindeki geçişleri daha adil ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor. Yeniden Refah Partisi'nin öncülük ettiği bu girişim, emeklilikle ilgili mevcut sorunlara çözüm getirmeyi amaçlıyor.

Emeklilik sistemindeki adaletsizlikleri gidermek ve toplumsal refahı artırmak amacıyla hazırlanan kanun teklifini, kademeli emeklilik mağdurları için umut oldu.

EMADDER (Emeklilikte Adalet Derneği) Genel Başkan Mihriban Uğurlu önderliğinde tüm Türkiye'de faaliyetlerine devam ediyor. EYT düzenlemesinin getirdiği mağduriyetlerle mücadele eden EMADDER hafta sonu boyunca çeşitli illerde mücadelesine devam etti.

EMADDER, Bolu'da stand ve dağıtım etkinliğinde bulundu. Etkinlik, Bolu halkının yoğun ilgisi altında gerçekleşti.

EMADDER, pazar günü İstanbul Beykoz'da 8 Eylül 1999 sonrası girişli SGK’lıların yaşadığı adaletsizliği anlattılar.

EMADDER, Adana temsilciliğinde açtıkları stantla mağduriyet yaşayan vatandaşları bir araya getirdi.