Otomobil satışlarındaki yüzde 20 düşüş neyi gösteriyor? Yavaşlama devam edecek mi? Otomobil satışlarındaki yüzde 20 düşüş neyi gösteriyor? Yavaşlama devam edecek mi?

Emeklilerin maaşlarına iyileştirme yapılmasıyla ilgili bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik bir açıklama geldi.

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşı zammıyla ilgili tarih vererek şu ifadeleri kullandı:

"Çalışma hayatına baksalar asgari ücreti 184 liradan 11.402 liraya, en düşük emekli maaşını 64 liradan 7.500 liraya çıkardığımızı, istihdamı 32 milyona yaklaştırdığımızı, çalışma şartlarını iyileştirdiğimizi görecekler.

Velhasıl inşallah bu yıl sonuna doğru özellikle emekli memurlarımızın maaşları ile ilgili şu anda Bakanlığımız çalışmasını yapıyor. İlk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız."

BAKAN IŞIKHAN: "EMEKLİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM"

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."