TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren çalışma hayatına dair kanun teklifinin, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılacak artışın yüzde 49,25'e çıkarılmasını düzenleyen maddesi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu, çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeleri sürdürüyor.

Emekliye Ocak zamlı kök maaş tablosu belli oldu! 7.500 TL alan SSK, Bağkur,  Emekli Sandığı - Memur 14.762 TL maaş müjdesi geldi! Ocak 2024 en düşük SGK  - memur emekli maaşı ne

TEKLİFİN 7. MADDESİ TBMM'DE KABUL EDİLDİ

Teklifin 7. maddesi üzerinde değişiklik önergesi verildi. Kabul edilen önergeyle söz konusu maddede yüzde 42,57 olarak yer alan SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25'e yükseltildi. Teklifin 7. maddesi kabul edilirken, Genel Kurulda maddeler üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

Bakan Uraloğlu, BAE Yatırım Bakanı Al Suwaidi ile görüştü Bakan Uraloğlu, BAE Yatırım Bakanı Al Suwaidi ile görüştü

BAKAN IŞIKHAN DUYURMUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25'e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz." ifadelerine yer vermişti.

Bakan Işıkhan'ın açıklamasının ardından tüm emeklilere yapılacak olan zam oranı yüzde 49,25 olmuştu.