Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Kabine'nin ana maddeleri arasında Rusya ile tahıl koridoru görüşmeleri, ekonomik gelişmeler, Kandil operasyonu, kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesi ve deprem konutları olacak.

Uzun zamandır geçinemediklerini belirterek ara zam isteyen emeklilileri ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Işıkhan'ın gündeme getirmesi bekleniyor. 

Altının gram fiyatı yükseliyor Altının gram fiyatı yükseliyor

Mevcut ekonomik şartlarda emekli maaşları ile geçim sıkıntısı yaşayan yüz binlerce emekli birçok mecrada yetkililere seslenerek ara zam yapılmasını talep ediyor. Maddi zorlukların yanı sıra geçirdikleri süreç nedeniyle manevi sıkıntılar da yaşayan emeklililer bugün gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı'nda ara zam konusunun gündeme gelmesini istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliye zam açıklamalarının ardından umutlanan emekliler konunun ele alınmasını ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi için gün sayıyor. 

''Emeklileri memnun edecek adımlar atacağız!''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay gazetecilere yaptığı açıklamada emeklilerin zam talep hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

''Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da memnun edecek adımları atacağız.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliye zam değerlendirmelerini okumak için tıklayınız.