Yaklaşık 1 milyondan fazla kişiyi etkileyecek olan emeklilik sistemi revize edildi. Esnaf prim ödeme gün sayısında düşüş yaşandı ve küçük esnafların emekli olması yönünde net adımlar atıldı. 

Kamu işçileri 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün imzalanmasını talep ediyor! Kamu işçileri 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün imzalanmasını talep ediyor!

MÜJDELİ HABER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyon küçük esnafa erken emeklilik müjdesi verdi. Yapılan açıklamayla beraber 9.000 prim gin sayısı SGK'lılarla eşitlenecek. 

Erdoğan, "Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK''lılarla eşitleyerek 7200 güne eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan küçük esnaf faydalanacak." ifadelerini kullandı.

1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ ERKEN EMEKLİ OLABİLECEK

Bağ-Kur'a bağlı küçük esnaf 9 bin iş günü prim ödeyerek emekli olabiliyordu. Esnaf, SGK'lılar gibi 7 bin 200 prim gün ödemesinden emekli olmak istiyordu. Daha önce bu konuda bir düzenleme yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük esnaflara müjdeli haberi duyurdu. 

1 milyondan fazla küçük esnaf kısa süre içerisinde emekli olabilecek. 

9 BİN GÜN YERİNE 7 BİN 200 GÜNLE EMEKLİ OLABİLECEK

Çiftçilerin emekli olabilmesi için gereken prim gün sayısı SSK'lılarla eşitlenecek. Çiftçiler bu sayede 9 bin gün yerine 7 bin 200 günle emekli olabilecek.