2000 sonrası SGK girişlilerin hakkını arayan Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği emeklilik yaşının git gide uzamasına tepki göstererek yetkililere sesini duyurmak için çalışıyor. 1 günle 17 yıl uzayan emeklilik adaletsizliğinin karşısında çalışmalarına devam ediyor.

Kademeli emeklilik ile staj ve çıraklıkta son durum Kademeli emeklilik ile staj ve çıraklıkta son durum

SGK giriş yılı fark etmeksizin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin eşit ve adil bir emeklilik sistemine tabi tutulması gerektiği inancıyla hareket eden Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği  Türkiye genelinde birçok şehirde broşür ve stant çalışmalarıyla yaşadıkları adaletsizliği herkese duyurmak için çabalıyor. Geçtiğimiz gün İzmit Kent Meydanı'nda düzenlenen stant çalışmasına da katılım yoğundu. Dernek, stant çalışmasının ardından şu sözlerle açıklamada bulundu: 

Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği olarak 17 Eylül 2023 tarihinde İzmit kent meydanında stant çalışması yaptık. İzmit halkına derneğimizi ve 2000 sonrası SGK mağdurları için yapmış olduğumuz hak arayışı mücadelemizi anlattık. 

Derneğimiz mart ayında faaliyete geçti. 2000 sonrası SGK mağdurları olarak öncelikle sosyal medyada sesimizi duyurduk. EYT sonrası 08.09.1999 SGK girişi olan ve 17-20 yıl geç emekli olacak olan 16 milyon mağdur adına oluşmuş bir derneğiz. İstanbul'da ve Gebze'de toplantılar düzenledik. Gebze'de basın açıklaması yaptık. 1 Mayıs'ta mitingteydik. Şimdi ekim ayında Kadıköy'de yapacağımız büyük mitinge hazırlanıyoruz. Sosyal medyada yaklaşık 400.000 kişiyiz. Gün gectikçe tanınmaya başladık. Birkaç kanalda yayına çıktık, mağduriyetimizi dile getirdik. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin eşit ve adil şartlarda emekli olmasını istiyoruz. 1999 yılı SGK girişi olan ve 1999 sonrası SGK girişi olanlar olarak ayrıştırılmak istemiyoruz. Ankara'da Meclis'e defalarca gittik, parti ayırt etmeksizin tüm vekillerimizle görüştük. Meclis açılınca yine Ankara'da olacağız. 16 milyonun her yerde sesi olmaya devam edeceğiz.