Emeklilik hakkı elde etmek için aynı yaş ve prim koşullarını yerine getiren ancak birkaç gün farkla emekli olamayan 2000 sonrası SGK mağdurları, emeklilik sisteminde adil bir düzenleme uygulanmasını istiyor. EYT'lilerden daha fazla mağdur olduklarını ifade eden bu kesim, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesini beklerken kendilerinin de unutulmamasını istiyorlar. Emeklilik sisteminin sürdürülebilirliği için yapılan reformların kendilerine haksızlık yaptığını savunan 2000 sonrası SGK mağdurları, hak ettikleri emekliliği alabilmek için mücadele ediyor.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Emeklilikte Adalet Derneği yetkililere sesleniyor!

2000 yılından sonra SGK'ya girenlerin emeklilik hakkı için mücadele veren Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), emeklilik süresinin 1 günden 17 yıla çıkmasına karşı duruyor.

EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu liderliğinde çalışmalarını sürdüren 2000 sonrası SGK'lılar, emeklilik haklarını savunmak için çeşitli platformlarda yetkililerle görüşüyor, toplantılar organize ediyor ve siyasi temsilcilerle iletişim kuruyor.

Emeklilikte Adalet Derneği Başkanı Mihriban Uğurlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Emeklilikte Adalet Derneği'nin sonuna kadar mücadele edeceğini vurguladı.

2000 Sonrası SGK Mağdurları Çözüm Bekliyor

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için uzun süredir devam eden mücadele sonunda sonuç verdi. Ancak bu durumdan yararlanamayan 2000 sonrası SGK mağdurları ise hala çözüm bekliyor. Birkaç gün ya da ay farkla emekli olma şansını kaçıran ya da yasalarda yapılan değişikliklerle emeklilik hayalleri ertelenen bu vatandaşlar, hem ekonomik hem de psikolojik olarak zor durumda. Aynı prim ve yaş koşullarını yerine getirmelerine rağmen emekli olamayan 2000 sonrası SGK mağdurları, EYT mağduriyetinin tam olarak giderilmediğini, emeklilikte adaletsizlik yaşayan birçok kişinin göz ardı edildiğini ifade ediyorlar.