Türkiye'de sadece TÜİK tarafından kontrol altına alınabilen enflasyon, pek çok kişinin ocağına ateş düşürürken emekli ve emekçiler maaşlarına zam yapılmasını talep ediyor.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olması, yüksek enflasyon karşısında etkisini yitirirken 29 Ekim'de emeklilere bir seferliğine mahsus olmak üzere ikramiye verileceği iddiası ise henüz netlik kazanmadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan haber sunucusu Fatih Portakal, ana haber bülteninde hükümetin izleyeceği stratejiyi açıkladı.

EPDK duyurdu: Bazı akaryakıt depolama tesisleri için tarife değişikliği! EPDK duyurdu: Bazı akaryakıt depolama tesisleri için tarife değişikliği!

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Portakal, canlı yayında emeklileri yakından ilgilendiren şu ifadeleri kullandı:

"Emekliler konusunda bizleri kandırmaya çalışıyorlar. Laf cambazlığı yapıyor iktidar. Bakın net bir şekilde size söyleyeyim mi, Ekim ayında emekli maaşları ile ilgili hiçbir düzenleme yok.

29 EKİM'DE EMEKLİ İKRAMİYESİ VAR MI?

Hiçbir şekilde zam yapılmayacak. Sadece 29 Ekim'de 5 bin liralık bir ikramiyeden bahsediliyor, o da tek seferlik olacak.

Bizim maaşımızı ne zaman düzeltecekler diyorsanız da, onun cevabı da 'zamanında' Lütfen artık uyutulmanıza izin vermeyin."