8 Eylül 1999 düzenlemesini birkaç günle kaçırmaları sonucu emekliliklerinin çok daha fazla uzamasına karşı çıkan vatandaşlar 8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak ve yaşadıkları bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasını talep ediyor.

09.09.1999 sonrası çalışmaya başlayan vatandaşlar, taleplerini yetkililere daha güçlü bir sesle duyurmak adına Emeklilikte Eşit Adalet Derneği'ni kurdu. Seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesi için birçok mecrada yetkililere seslenmeye ve mağduriyetlerini duyurmak için çalışıyorlar.

Dernek başkanı Mustafa Gündüz, birçok siyasetçiye ziyarette bulunarak yaşadıkları mağduriyeti duyurmaya devam ediyor. 

Dün EYTADER tarafından düzenlenen ''Mikrofon alma not al'' isimli organizasyona katılım sağlayan EMEŞAD, 9 Eylül 1999 sonrası SGK mağduriyetini bir kez daha haykırdı.

Etkinliğe, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Büyük Birlik Partisi'nden ve Gelecek Partisi'nden birçok milletvekili ve adayları katılım sağladı. 

Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak

EMEŞAD Genel Başkanı Mustafa Gündüz'ün yanı sıra dernek yönetiminden Mehmet Çavdar ve Adem Namlı da organizasyonda 9 Eylül 1999 sonrası SGK mağduriyetini anlatttı. 

EMEŞAD SOSYAL YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA DERNEĞİ YENİ SGK REFORM (2000-2040)

1) Kadın 6.000 bin prim günü ile 20 yıl, Erkek 7.000 bin prim günü ile 25 yıl çalışma hayatı kayıtsız şartsız emeklilik

2) SGK girişi geç olan veya primi eksik olanlar için 25 yıl 5.000 bin gün prim kadın 48, erkek 50 yaş kısmi emeklilik.

3) 25 yıllık hizmet süresinde 7.000 bin günü aşan prim fazlası için prim iadesi veya maaş bağlanma oranına göre emeklilik şartnamesine geçen 7.000 gün üzeri için % 20 fazlası ile maaş bağlanması veyahut 7.000 primi doldurmuş kişi 25 yıllık hizmet sürecini beklerken kısmı ödeme yapılması.

4) Emeklilikte maaş bağlanma oranı 1999 öncesi baz alınarak ve günümüzün yaşam şartları göz önüne alınarak % 9 daha eklenerek maaş bağlanma oranı % 85 çekilmesi,

5) SGK başlangıçı olmadan doğum yapan kadınların mağduriyeti giderilmesi adına daha sonra işe başlayıp yaşı doldurmuş kadınlara eksik primleri için sınıf ayrımı yapılmadan eşit şekilde doğum borçlanması yapması.

6) Esnaf ve çiftçi (bağkur) tüm bağkurlu vatandaşlara emeklilik yaş ve prim ödeme günün SGK ile eşit şartlara çekilmesi.

7) Bağkurlu vatandaşlar (küçük esnaf büyük esnaf küçük çiftçi büyük çiftçi ) olarak ayrıştırılmalı ve prim ödeme planlanmalı.

8) Geçmiş dönemde çırak ve staj mağdurları göz önüne bulundurularak kaza ferdi (tamamlayıcı sağlık sigortası) kaldırılıp çıraklık yapan veya staj yapan öğrencilere (SGK) başlatılması.

9) Üniversite okuyan öğrenciler okul süresi ve sonrasında iş bulma süresi göz önüne alınarak ve gençleri üniversiteye okumaya teşvik için en az lisans ve (4) yıllık ve lisansüstü (5/6) yıl okuyan öğrencilere 2, 4 yıl erken emeklilik verilmesi.

Emeklilikte Eşit Adalet Sosyal Yardimlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bu reform kapsamı madde (1,2,3,4,5,6,7) 2000-2040 kadar geçerli olması. Madde (8,9) reform kabulünden itibariyle geçerli olması.