Berat Kandili mesajları, İslam alemi için birlik ve beraberliğin sembolü olan kandil günü öncesinde hazırlık yapanlar tarafından araştırılıyor. Berat Kandili, müslümanlar için yol gösterici olan Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Bu sebeple Müslümanlar, anlamlı gecede ibadetlerine ayrıca önem gösterirken kalp kırmamaya, sevdikleriyle iletişim kurmaya özen gösterirler. Berat Kandilini sevdiklerinden uzakta geçirecekler ise kandil mesajlarını kullanarak, kandil tebriklerinde bulunacak.

Berat Kandili, her yıl Şaban ayının 14. gecesinde eda edilir. Temizlenmek, arınmak anlamlarına gelen Berat gecesinde, Müslümanlar Allah'ın bağışlayıcı gücüne sığınarak af diler ve dualarını ibadetlerle taçlandırır. Hem sosyal medyada paylaşabileceğiniz hem de sevdiklerinize gönderebileceğiniz dualı, uzun, kısa, resimli ve birbirinden farklı Berat Kandili mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz. 

DUALI BERAT KANDİLİ MESAJLARI

  • Ey Rabbimiz, Rahmetinle bağışla bizi, affet günahlarımızı. Yüreğimizi imanla doldur, gönlümüzü sevginle aydınlat. Berat Kandilimiz mübarek olsun.

  • Allah'ım, bu mübarek gecede dualarımızı kabul buyur, günahlarımızı affet. Yolumuzu doğruya, kalbimizi nuruna, gönlümüzü rahmetine eriştir. Berat Kandilimiz mübarek olsun.

  • Ya Rabbi, bu mübarek gecede dualarımızı kabul eyle, bizi affet ve hidayetinle aydınlat. Kalplerimizi senin sevginle doldur, yolumuzu aydınlat. Berat Kandilimiz mübarek olsun.

  • Allah'ım, bu gece günahlardan beratımızı ver, kalplerimizi imanla doldur. Dualarımızı kabul buyur, rahmetinle kuşat bizi. Berat Kandilimiz mübarek olsun.

  • Ey Yüce Allah'ım, günahlarımızı affet, dualarımızı kabul et, hatalarımızı affeyle. Bizi sırat-ı müstakimden ayırma, rahmetinle kuşat. Berat Kandilimiz mübarek olsun.

  • "Ey büyük Allahım sen affedicisin. Ne olur bizleri de bu mübarek Berat kandili hatırına aff ve mağfiret eyle. Ülkemizi ve milletimizi her türlü tehlikelerden depremlerden doğal afetlerden sen Muhafaza eyle."

  • "Bu gece ona açılan tüm elleri samimi kalpleri boş geri çevirmesin. Hepimizin günahlardan Berat etsin. Hayırlı bereketli kandiller..."

  • "Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili’nin tüm islam ailemine huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Hayırlı kandiller. "

  • "Ruhu nefis zindanından kurtarmaktır Berat. Nefsi haktan satın almanın adıdır Berât. Bir yılın değil, ebedi kurtuluşun adıdır Berât. Hayırlı Kandiller..."

  • "Sen bize doğru yolu göster ya Rab. Üstümüzde taşıyamayacağımız yükleri, omuzlarımıza verme. Berat gecesinin hayrına bizleri Berat’e eriştir"

FARKLI BERAT KANDİLİ MESAJLARI

  • “Ümit ederim ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.”

  • “Ellerin umutla semaya açıldığı bu gecede, insanlığın sıkıntılı zamanlardan esenliğe ulaşması duasıyla BeratKandili'miz Mübarek Olsun…”

  • “Elimizdekiler için hamd, beklediklerimiz için dua. Her ikisi için de sabrediyoruz…Hayırlı kandiller, tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle…”

  • “Harabat ehlinin Berat Kandili, dönüş zamanı olsun..Bu mubarek gece de, af ile bütün günahlarımızı sevaba çevirecek nasuh tevbesi'nin tam zamanı..! Gecemiz mubarek olsun.”

  • “Azabından affına , gazabından rızana sığınır , senden yine sana iltica ederim . Sana gereği gibi hamdetmekten acizim . Sen , kendini senâ ettiğin gibi yücesin."

RESİMLİ BERAT KANDİLİ MESAJLARI

0x0-1708745017497

berat-kandili-gecesi-mesajlari-sevdiklerinize-gonderebileceginiz-en-guzel-mesajlar-berat-kandili-mesajlari-8

16686170-728xauto

kandil-mesajlari-2023-hadisli-duali-ve-resimli-en-guzel-berat-kandili_5844b375

2_1708689032_VsdayS

640xauto-4

6232d137e4bfdc01d0bc0c8e

0x0-berat-kandili-mesajlari-2024-resimli-hayirli-kandiller-kisa-yeni-anlamli-duali-hadisli-en-guzel-berat-kandili-1708708959652

6232b90db57f150fc4fc606e

berat-kandili-Kgq8_cover

kandilmesajlarishu1jpg-GTO-XU46YUalTFQzp-y7ww

berat-kandili-mesajlari-2024-en-guzel-berat-kandili-mesajlari-ve-kandil-sozleri-1708721700

0x0-1586237982489

file-1704258f2bcec6ee3b5ca9944fc379

AK Parti’li İnan, nikahta dua okunmasına izin vermeyenlere o sözlerle tepki gösterdi AK Parti’li İnan, nikahta dua okunmasına izin vermeyenlere o sözlerle tepki gösterdi

Editör: Yudum Özel