"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2925 %0.16
37,2064 %0.09
2.339.592 %2.213
3.014,68 0,09
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy'dan staj ve çıraklık mağdurlarına destek

Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy'dan staj ve çıraklık mağdurlarına destek

Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, staj ve çıraklık mağdurlarına destek oldu.

Meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen, halen e-devlet sisteminde iki tane işe girişleri olan, yıllarca o numara ile işlem görüp sonunda aynı numara ile emekli de olacak ama bugün itibariyle ilk işe girişleri kabul edilmeyen staj ve çıraklık mağdurları, staj yaptıkları ve çırak olarak çalıştıkları dönemin sigorta başlangıcı sayılmaması nedeniyle EYT’den faydalanamıyor.

Çıraklık ve Staj Süreleri Emeklilik İçin Sayılacak

Stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını isteyerek yetkililere seslenmeye devam ediyor.

Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy'dan destek

Enerji İşçileri Sendikası'nı kurduğu günden bugüne daima işçilerin alın teri kurumadan emeğinin hakkının verilmesi gerektiğini savunan Genel Başkan Mahmud Altunsoy, sosyal medya hesabından staj ve çıraklık mağdurlarına destek paylaşımında bulundu.

Başkan özgeçmiş

Altunsoy, "Sendikacılar ne yazık ki aidat sendikacılığı yaptığı için emeğin sorunlarında yalnızca gelir kapısı gördüğü işçilere yöneliyor.

Emeği ile çalışma hayatında yer alan staj ve çıraklık adı altında iş öğrenmeye erken yaşta başlayan emekçilerimizin öğrenirken de ürettiklerini göz ardı etmeden mağduriyetlerini gidermeliyiz.

Sendikalar ve konfederasyonlar bu işe sahip çıkmalı, biz de Enerji-İş Sendikası olarak bu mücadelenin yanındayız ve destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *