Genel Başkan Mahmud Altunsoy öncülüğünde kurulduğu günden bugüne büyüyerek önemli bir konuma gelen Enerji İşçileri Sendikası, her koşulda emekçilerin yanında olmaya devam ediyor.

Enerji İşçileri Sendikası, üyelerini maddi ve manevi kazandırırken günden güne daha geniş bir aile oluyor.

İşçilerin alın teri kurumadan emeğinin karşılığının verilmesi gerektiğini savunan Enerji İşçileri Sendikası, uzman ekibiyle yaptığı saha çalışmaları sayesinde uzun süredir toplu iş sözleşmeleri nedeniyle zor durumda bırakılan, DİSK tarafından mağdur edilen Uludağ Elektrik (UEDAŞ) işçilerini ailesine katarak mücadelesine devam ediyor.

Türkiye’nin çeşitli dağıtım şirketlerinde başarılı sözleşmeleriyle anılan, saha ziyaretlerine büyük önem göstererek aktif olarak işçilerin yanında yer alan Enerji İşçileri Sendikası, Uludağ Elektrik'te sendikal faaliyetlerine başladı. 

Yürürlükte olan ve yüksek hakemden çıkan sözleşme kararından memnun olmayan işçiler, DİSK'in yaptığı eylemler ve girişimlerin sonuç alamamasının ardından çözümü Enerji İşçileri Sendikası'na üye olmakta buldu. 

Üye oldukları Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) çalışmalarından ve toplu iş sözleşmesinden memnun olmayan Uludağ Elektrik (UEDAŞ) işçileri, mevcut sendikalarından istifa ederek Enerji İşçileri Sendikası'na üye oldu. 

Enerji İşçileri Sendikası da uzman, uzman yardımcısı ve hukuk müşavirleriyle sahada Uludağ Elektrik işçilerini yalnız bırakmıyor. Çözüm için işçilerle bire bir iletişime geçen Enerji İşçileri Sendikası ekibi, atılabilecek adımlarla alakalı istişarelerde bulunuyor; haklarının aranması için çaba gösteriyor.

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Enerji İşçileri Sendikası yetkilileri,çalışmaların devam edeceğini ve netice itibarıyla sözleşme sonunda işçilerin istediklerinin alınması için gerekli ve yeterli mücadelenin verileceğini belirtiyor.