İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Atık Su Arıtma Tesisleri yakın zamanda ihalelerin yenilenmesiyle çalışmalarına devam ediyordu. Anadolu Yakası tesislerinin işletmecisi Alkataş İnşaat ve Taahhüt A.Ş. ise uzun zamandır ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. İSKİ tarafından da bilinen bu ekonomik sıkıntılar sebebiyle çalışanların ücretleri firmanın hak edişinden kesinti yapılmak suretiyle İSKİ tarafından ödeniyor.

İSKİ ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETİ BÜYÜK  

Yenilenen ihale döneminde de sıkıntıları devam eden şirketin işçileri aylardır ücretlerini alamıyor. Uzun zamandır mağdur olan ve ücretlerini alamadığı için zor durumda kalan işçiler seslerini duyurmak istiyor. İhale döneminde de işçiler tazminatlarını alamadı. İSKİ'den de ödeme alamadığını bildiren işçilerin sıkıntısı büyük. İşçiler hem ücret ve tazminat alamıyorlar hem de mola zamanlarında tükettikleri çay, şeker, su gibi tüketim ürünlerinin karşılanmadığını açıkladılar.

"ENERJİ İŞÇİLERİ SENDİKASI MAĞDURLARIN YANINDA OLACAK" 

Her zaman işçinin yanında olan Enerji İş Sendikası ise sorunlara müdahale edip işçileri yerinde ziyaret etmek amacıyla işletmeye gitti fakat işletmedeki güvenlik personelleri tarafından hukuka aykırı bir şekilde engellendi. İşçilerin bu kadar uzun süredir mağdur edilmesi kredi borçlarını ödeyememelerine ve gecikme faizleriyle  karşı karşıya kalmalarına sebep oluyor. Buna rağmen işçiler çalıştırılmaya devam ediliyor. İşçilerin mağduriyetini giderme sorumluluğu İSKİ'de olmasına rağmen İSKİ'den herhangi bir açıklama ve bir çözüm gelmiyor. Enerji İşçileri Sendikası ise bu mağduriyetin ve yapılacak gerekli açıklamaların yakinen takipçisi olmaya devam edeceğini dile getirerek İSKİ mağdurlarına destek oldu.

Mehmet Tahtasız'dan kademeli emeklilik bekleyenlere destek! Mehmet Tahtasız'dan kademeli emeklilik bekleyenlere destek!

ÜCRETLER HESABA YATIRTILDI

Enerji İşçileri Sendikası İSKİ işçilerinin yaşadığı mağduriyete sessiz kalmayıp yanlarında oldu. Enerji İşçileri Sendikası ve işçilerin mücadelesi netice verdi. 17.06.2022 tarihi itibarıyla geciken ücretler ve tazminatlar hesaplarına İSKİ tarafından yatırtıldı.