EYT yasası 14 Mayıs seçimleri öncesinde TBMM'den geçerek Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. EYT ile emekli olamayan kişilerin mağduriyet yaşamaması adına yeni bir yasa daha gündeme geldi. EYT'den emekli olamayan vatandaşlar erken emekli olabilmek için hükümetten müjdeli haber bekliyordu. Nihayet müjdeli haber geldi. Emeklilik reformu seçim öncesi devreye giriyor. 

750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor? 750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor?

EYT'de kademeli primin getirilmesiyle beraber bu sefer de EPT mağdurları ortaya çıktı. EPT'liler bir süredir emekli olabilmek adına düzenleme bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda ilk müjdeyi verirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’de son detayları açıkladı.

MÜJDELİ HABER! PRİM VE YAŞ İNDİRİMİ GELİYOR

EYT kapsamına dahil olamayanlar için yeni emeklilik reformu gündemde. Yeni emeklilik reformu ile beraber prim ve yaş şartı esnetilerek yaş şartı öne çekilecek. Böylelikle EYT'de Prime takılan yaklaşık 1 milyon kişi erken emeklilik hakkına kavuşacak. Yeni emeklilik reformu ile birlikte aynı zamanda kısmını emeklilikte gündeme gelecek.

Yapılacak olan emeklilik düzenlemesi ile birlikte 15 yıl sigortalı çalışma ve 3600 prim gün sayısı ile 49 yaş altında emekli olmak Mümkün olacak. Ayrıca prim gün sayısında da bir esneklik yapılacağı konuşuluyor. Özellikle bağ-kurlular için prim gün sayısında 1.600 günlük bir indirim söz konusu olacak.