2024 yılı asgari ücretinin ne kadar olacağı, şu sıralar çalışanların en fazla merak ettiği konuların başında yer alıyor. 11 Aralık'ta başlayacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları öncesinde yapılan her açıklama büyük önem taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nden dönüşünde uçakta gazetecilere asgari ücretle ilgili kritik ifadeler kullandı.

"BİR KEZ VERİLECEK ZAMLA..."

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

Erdoğan, "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz." dedi

ÇALIŞANLARI ENFLASYON KORKUTUYOR

Erdoğan'ın "yılda bir kez" vurgusu, şimdiye kadar sadece kağıt üzerinde dizginlenen enflasyondaki yüksek seyir nedeniyle çalışanları korkutmaya başladı. İktidarın "hedef enflasyon" politikasıyla asgari ücret zammına yaklaşması, ücrette beklenen artışın olmayacağı endişesini ortaya çıkardı.

Asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte başta ev kiraları olmak üzere pek çok ürün ve hizmete zam gelmesi de her yıl yaşanan gelişme olarak biliniyor.

ASGAR ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yüksek enflasyonun, iğneden ipliğe her şeye zam olarak yansıdığı ve bu yükün en fazla asgari ücretli çalışanlar tarafından hissedildiği bir dönemde 2024 yılı asgari ücretinin belirlenmesi en önemli gündem maddesi olarak kabul ediliyor.

Kulislerde 17 bin TL ya da bunun biraz altı olacağı tahminleri yapılırken Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun nasıl bir karara varacağı görüşmelerin sonunda belli olacak.