Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Biraz önce Kütahya'daydık. Bundan tam bir asır önce verilen o destansı mücadeleyi yeninde hatırladık. Bağımsızlık irademizi yeniden perçinledik. 9 ay sonra seçimler var. 2023 yılı bizler için büyük bir zafer yılı olacaktır. Milletimizin mukaddes değerlerine dil uzatanlar hem mahşeri vicdanda hem de hukuk önünde hesap vermekten kurtulamayacak.

"ECDADIN NE BEDELLER ÖDEDİĞİNİ ZİHNİNİZE NAKŞEDİN"

Memleket Partisi adayının aracı kurşunlandı! Memleket Partisi adayının aracı kurşunlandı!

Ülkemizin şahlarına set vurma çabalarını boşa çıkaracağız. Türkiye'yi ahlakla erdemle adaletle kardeşlikle büyütmeye devam edeceğiz. Sevgili gençler, lütfen şehitliklere gidin, bu milletin bağımsızlığını nasıl kazandığını öğrenin. Ecdadın ne bedeller ödediğini zihninize nakşedin.

"TÜRKİYE DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞEHİTLİĞİDİR"

Dünyanın 34 farklı ülkesine yayılmış 78 şehitliğin her biri milletimiz hak ve adalet yolunda verdiği mücadelenin sembolüdür. Türkiye dünyanın en büyük şehitliğidir. İşte bunun için 'Bu topraklar şüheda yurdudur' diyoruz. Biz şehitleriyle var olan bir milletiz.

"ÜLKEMİZE ÇAĞ ATLATTIK"

Afyonkarahisar'a son 20 yılda yaptığımız yatırımların toplam tutarı 34 milyar lirayı geçti. Bay Kemal böyle lafla olmuyor icraat gerekiyor. Türkiye'yi bölgenin parlayan yıldızı haline getirdik. Ülkemize her alanda tarihi yatırımlar yaptık. Her alanda ülkemize çağ atlattık.

"ÜRETİCİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Küresel krizlerden kaynaklı hayat pahalılığı karşısında üreticimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Biz bu yola sizlere hizmetkar olmak için çıktık. Sizlere efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Ülkemizi başarıdan başarıya sizlerle birlikte koşturduk. Siz bize güvendiniz biz mücadelemizde yalnız bırakmadınız. Biz de size olan şükran borcumuzu daha çok eser üreterek ödedik. Şimdi önümzüde tarihi bir seçim var. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu seçimlerden yine zaferle çıkmak istiyoruz.

"İNSANLARIMIZI TEHDİTLERLE SİNDİRMEK İSTİYORLAR"

Yıllarca bidon kafalı, makarnacı kömürcü diyerek aşağıladıkları insanlarımızı tehditlerle sindirmek istiyorlar. Millet olarak aynı delikten asla ısırılmayacağız. Bu oyunları boşa çıkarmak boynumuzun borcudur.

Sizlerden 2023'e giden kritik süreçte birliğimize, kardeşliğimize daha fazla sahip çıkmanızı bekliyorum. Son günlerde milletimizin en büyük gücü olan, kardeşliğine yönelik provokasyonların çok ciddi boyutlara ulaştığını görüyoruz.

2023 yaklaştıkça, sandıktan çıkamayacaklarını anlayanlar sinsi emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Uyanık olacak ve hiçbirimiz buna fırsat vermeyeceğiz. Millet olarak aynı delikten asla ısırılmayacağız. Muhabbetimizi daha güçlendirerek bu oyunları boşa çıkarmak hepimizin boynunun borcudur."