Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın ortak adayı Erdoğan, bugün kendisini destekleyeceğini resmen ilan eden Sinan Oğan hakkında ilk kez açıklamada bulundu.

Özgür Özel'den büyük iddia: Vize serbestisi engeli CHP iktidarında 15 günde aşılır Özgür Özel'den büyük iddia: Vize serbestisi engeli CHP iktidarında 15 günde aşılır

TRT canlı yayınına katılan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Sinan Bey’le buradaki ofisimizde bir görüşme yapmıştık. Bugün de bizi ve Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini beyan etti. Kendisine şahsım ve bütün yol arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

PAZARLIK YAPTILAR MI?

Sinan Bey ile aramızda pazarlık kesinlikle olmadı. Tabii muhalif yapılar bu tip şeyler üzerinde spekülatif arayışlar içine girerler. Böyle talepler kesinlikle söz konusu olmadı. Afet Bakanlığı'nın kurulması gibi bir talebi var. Metinde de yer alan böyle bir durum söz konusu. Bunlar üzerinde düşünülebilecek, ilke olarak üzerinde durulabilecek konular.

Sinan Bey bizim terörle mücadele, Türk dünyası ile ilişkiler başta olmak üzere vatanımızın bekasıyla ilgili net tavrımızı çok ok iyi biliyor. Bu konularda en küçük tavizimiz yoktur. Olmamıştır, olamaz da.

MÜLTECİLERİN GERİ DÖNÜŞÜ

Bu güç birliğini milletimizin ve ülkemizin faydasına olacağına inanıyorum. Açık gerçek kendilerinde üzerinde durduğu mülteciler sığınmacılar konusu vesaire bu konuda bizler Suriye’nin kuzeyinde briket evlerden başlamak üzere şu anda 450 bin mülteci tekrar yurtlarına döndüler. Fakat şu an hedefte 1 milyon mültecinin de oralara döneceğine yönelik planımız var. Tabii bu zamanla gerçekleşecek. Kendisinin de ifade ettiği gibi güven ortamı içinde oralara dönüşü sağlama gayreti içerisinde olacağız.

Mutabık kaldığımız konulardan en önemlisi de Anayasa’nın değişmezleri 66 maddesi. Bunlar bizim kırmızı çizgimiz dolayısıyla bunlarda da mutabık kalıyoruz.

28 MAYIS'A İŞARET ETTİ

Muhalefet veya muhalif yapılar bu tür şeyler üzerinde bazı arayışlar içerisine girerler. Böyle bir talep kesinlikle olmadı. Bir afet bakanlığının kurulması gibi bir tespiti var. AFAD var ama bu bir bakanlık boyutunda değil. Bunu bir bakanlık boyutuna çıkarmak gibi bir konu söz konusu. Bunlar üzerinde düşünülecek konular. Bir AFAD olarak değil de bir bakanlık olarak gündeme gelebilir.

Pazar gününü atlattıktan sonra mültecilerle ilgili bir planlama yol haritası çıkarılabilir. Bizim 4’lü olarak Moskova’da yapılan çalışmalar var. Bu çalışmalar içerisinde bunlar zaten gündeme alınabilir. Ne kadar kısa zamanda bu mültecileri yurtlarına gönderebiliriz bunların adımlarını da atarız."