Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısında yaklaşan yerel seçimlerle ilgili “Gençler, bugün bir başlık atıyorum. Yeniden İstanbul” açıklaması, gazeteciler tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na soruldu.

İmamoğlu “5 yıl geriden geliyor. O ‘yeniden İstanbul', İstanbul’un yenilenmesi, güçlenmesi, iyileşmesi, güzelleşmesi' başlığı 2019'un 31 Mart'ında atıldı. O yolculuk devam ediyor. Bizi izlemeye devam etsinler” yanıtını verdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4'ü FETÖ mensubu 9 kişi yakalandı Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4'ü FETÖ mensubu 9 kişi yakalandı

Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında yerel seçimler hakkında "Yeniden İstanbul" mesajı vererek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bizdeki muhalefetten ne köy olur ne kasaba. Bunların ufku ancak buna yetiyor. Biz bunlara bakarak rehavete kapılmayacağız. 31 Mart seçimleriyle ilgili hazırlıklarımızı, yürüteceğiz. Rakiplerimizin karşımızdakiler değil, onları kontrol edenler olduğunu unutmayacağız.

Gençler, bugün bir başlık atıyorum: Yeniden İstanbul. Programımız işliyor. Cumhur İttifakı olarak en güçlü şekilde yolumuza devam edeceğiz. MHP ile görüşmelerimiz karşılıklı anlayış temelinde ilerliyor. Cumhur İttifakı'nın 31 Mart seçimlerinden de alnının akıyla çıkacağına inanıyorum."