Yıllardır Türkiye gündeminden düşmeyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu bitmek bilmiyor. Seçim yaklaşırken partilerin EYT vaatleri de artıyor. Buna rağmen henüz EYT'li vatandaşların içini rahatlatacak net bir açıklama yapılmadı.

Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık! Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık!

EYT mağduru vatandaşlar haklarını aramaya ve seslerini duyurmaya çalışıyor. EYT'li mağdurlara bir ses de Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun oldu. Erdursun, şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla EYT sorununa değindi. 

Özgür Erdursun, bu mağduriyetin başka bir mağduriyete sebep olmaması gerektiğini belirtti. Erdursun'un paylaşımları;

  • Her evde, ailede EYT’li var! Seçim öncesi hükümet EYT’ye kayıtsız kalamaz! Hükümet yetkilileri 50 yaş sınırı üzerinde duruyor ancak sorun tüm EYT’lilere yasal hakları amasız, fakatsız verilmelidir! Mağduriyet başka mağduriyetler yaratacak şekilde çözülemez! Anlamsız olur…
  • EYT’de SSK’da 7000-7200-9000 gün istemez… BağKur ve Emekli Sandığında ise durum farklı EYT çıksa dahi kadınlar 7200, erkekler 9000 güne tabidir…
  • Bence EYT mağduriyeti 8.9.1999 tarihine kadar sigortalı olmuş, SSK’da kadın 20-erkeklerde 25 yıl 5.000 gün tamamladığında, Bağ-Kur ve Emekli Sandığında kadınlarda 7.200, erkeklerde 9.000 gün tamamlandığında emekli olunacak şekilde çözüme kavuşturulmalıdır. 
  • Bağ-Kur ve Emekli Sandığında EYT yasası çıkmadan öncede kadınlardan 7200, erkeklerden 9000 gün isteniyordu… SSK’da ise 5000 gün…!