Ergün Atalay'dan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçiler için kadro çağrısında bulundu.

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

Uzlaşırsak masada otururuz

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçiler yıllardır kadro kadro ve istihdam sorunu ile karşı karşıya. Çalıştıkları kurumlarda kadrosuz, mesleki güvencesiz çalışan işçilere yönelik siyasiler ve milletvekilleri, taşeron sorununun kaldırılması için Meclis ile temaslarını sürdürüyor.

Türk-İş Başkanı yeniden Ergün Atalay!

CHP'Lİ GÜRER'DEN 2024 YILI İÇİN KADRO ÇAĞRISINDA BULUNDU!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu kurum ve kuruluşlarında kadrosuz olarak istihdam edilen vatandaşlar için kadro çağrısında bulundu. Belediye kadrosu için çağrıda bulunan Gürer,

CHP'Lİ ÖMER FETHİ GÜRER:

''Taşeron çalışan iken kurum kadrosuna alındıklarını düşündüler ancak Belediye şirket elemanı yapılıp , belediye kadrosundan mahrum kaldılar.Tayin hakkı yok,ücret emsal işi yapana göre düşük. Umdukları olmadı.Haklı olarak Belediye kadrosuna geçmek istiyorlar,'' şeklinde açıklama yaptı.

TAŞERON İŞÇİLERDEN TBMM'YE ÇAĞRI

Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak çalışan işçiler Türkiye Büyük Millet Mecli (TBMM)'ye çağrıda bulundu. Çözüme kavuşana kadar susulmayacağının vurgusunu yapan taşeron işçiler, ''İşçinin siyaseti olmaz. İşçinin hakkı alın teri olur .. Taşeron işçinin Hakkıda kadrodur .. Meclise gider vekille konuşuruz. Bu sorun Türkiye’de çözüleceği yer Türkiye Büyük Millet Meclisidir .. Çözüme kavuşana kadar susmak yok.'' şeklinde açıklama yaptı.

90 BİN TAŞERON İŞÇİ NE ZAMAN KADROYA GİRECEK? TAŞERONA KADRO KİMLERİ  KAPSIYOR? | Son Dakika Haberleri

ERGÜN ATALAY'DAN KADRO ÇAĞRISI

Ortak Paylaşım Forumu’nun beşincisi "Cumhuriyet'imizin 100. Yılında Çalışma Hayatı" konusu ile 05 Ocak 2024 Cuma günü İstanbul'da  TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, forumda çalışma hayatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ORTAK PAYLAŞIM FORUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ – TÜRK-İŞ – Türkiye İşçi Sendikaları  Konfederasyonu

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi konusunda verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten Atalay,  “Çöp arabasının arkasında iki işçi var; ikisinin arasında 10 bin lira maaş farkı var. Biri şirket, biri belediye elemanı. Taşeron işçilerin kadroya geçmesi için sözler tutulmalı. Aksi halde bu ülkede iş barışını sağlayamazsınız.'' şeklinde yaptığı açıklama ile taşeron işçilere verilen sözleri hatırlattı.