2023 Cumhurbaşkanı adayları CHP'li Kemal Kılıçdaroğlı, AKP'li Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan arasında bir seçim yapıldı. Halk Kemal Kılıçdaroğlu ve R. Tayyip Erdoğan arasında kararsız kaldığı için 2023 seçimleri ikinci tura kaldı. 28 Mayıs'ta ülkemizin bekasını belirleyecek seçim yapılacak. Adalet ve Kalkınma Partisi, kurulduğu günden beri katıldığı seçimlerin tamamında birinci parti olmuş ve katıldığı altı genel seçimin beşinde (2002, 2007, 2011, Kasım 2015 ve 2018) tek başına iktidar olmuştur.

EYT staj çıraklık mağdurlarına 14 Mayıs seçim dopingi.. Orta yol bulundu,  vaatler belli oldu - TGRT Haber

Halk, ya R.Tayyip Erdoğan ile yollarına devam edecek ya da değişikliğe giderek Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçecek. Bu süreci değerlendirmek isteyen iki parti seçmen toplamak için mağdur bırakılan kitlelere yöneliyor. Özellikle emekli olmak için uzun süredir birçok platformdan mücadelesine devam eden staj ve çıraklık mağdurları, seçime yön verecek bir kitle olarak bakılıyor. Yaklaşık 1 milyon oy kullanan staj ve çıraklık mağdurları taleplerini uzun süredir belirtiyor. Özellikle "Staj yoksa oy da yok" diyerek mesajlarını çok net bir şekilde vermişlerdi. 

Kılıçdaroğlu'ndan staj mağdurları mesajı: Hiç endişe etmeyin

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ardahan'da düzenlenen mitingde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun ardından sahneye çıktı. EYT düzenlemesiyle beraber ortaya çıkan staj mağduriyeti meselesiyle ilgili Kılıçdaroğlu'nun mesajı dikkat çekti. 

Kılıçdaroğlu: YSK'yı sorumluluğa davet ediyorum - Son Dakika Haberleri

Kılıçdaroğlu, "Staj mağdurlarının sorunlarını biliyorum, onu da çözeceğim, hiç endişe etmeyin. Tek amacım bu ülkeye huzuru getirmek." diyerek mağdurlardan oy istemişti. 

BAŞKAN ERDOĞAN'IN 'KÖKTEN ÇÖZÜN' TALİMATI SONRASI EYT ÇIKTI

Hükümetilk olarak 3600 ek gösterge ardından sözleşmeli memurlara kadro ve son olarak EYT gibi büyük bir düzenlemeyi hayata geçirdi.

Erdoğan ani bir kararla Ankara'ya geçti... Muhalefet ne dedi?

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması: Taksim konusunda kararlıyız

8 EYLÜL 1999 SONRASI İŞE GİRENLER DİKKAT!

Yeni reform çalışması EYT kapsamına girmeyen ve 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar açısından da avantajlar içeriyor. Burada daha erken sigortalı olan ve konulan 7.000 gün prim şartını tamamlayanlar açısından bir kademeli emeklilik sistemi üzerinde çalışılıyor.

'ÇÖZÜLMEMİŞ SORUN KALMAYACAK' PAROLASIYLA TÜM MESELELER MASAYA YATIRILACAK

Kademeli emeklilik modeli şuan için konuşulmuyor. Ancak 'Çözülmemiş sorun kalmayacak'diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri umut verdi. Hükümet seçim sonrasında da hiçbir soruna kapıyı kapatmadan değerlendirme masasına alacak. bu sayede sistemin ne şekilde olacağı çalışma bittiğinde ortaya çıkacak. Burada özellikle 1999-2008 yılları arasında sigorta girişi olanlar yani EYT dışında kalanlar için bir avantaj getirilmesi söz konusu olabilir.  Teknik çalışma sonrası ve düzenlemenin şartları konusundaki son kararı Başkan Recep Tayyip Erdoğan verecek.

.