Ev hanımlarının emeklilik hakları için yeni düzenleme geliyor. Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında ev hanımlarının emekliliğini kolaylaştıracak düzenlemede emeklilikte prim desteğinden gün sayısına kadar pek çok avantaj olacak. 

Düzenlemede özellikle ev hanımlarının emeklilik primlerini karşılamak adına yeni bir adımı kapsıyor. Prim ödemelerinin üçte biri, yeni oluşturulan Aile ve Gençlik Bankası tarafından karşılanacak. Bu destek, ev hanımlarının emeklilik sürecine olumlu bir etkide bulunacak. 

YENİ DÜZENLEMEDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER OLACAK

Ayrıca, çouk sayısına göre emeklilik prim günü ve yaşının esnetilmesi gibi avantajlar da konuşuluyor. Esnaf içinse erken emeklilikte önemli bir düzenleme yapılacak. Şu ana kadar 9 bin olan prim günü sayısı, 7 bin 200'ye çekilecek. Bu değişiklikle küçük esnaf, daha erken bir tarihte emekli olma fırsatı elde edecek. Ayrıca, bu sayede 60 aya varan Bağkur primi ödemelerinden kurtulmuş olacaklar. 

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Saadet Partisi'ne ziyaret! TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Saadet Partisi'ne ziyaret!

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, düzenlemelerin bu yıl sonuna kadar Meclis'e sunulacağını söyledi. Ev hanımlarının emeklilik sürecinde yaşanacak bu gelişmeler, kadınların ekonomik hayata daha etkin bir şekilde katılımlarını teşvik ederek toplumsal kalkınmaya pozitif etki sağlayacak. 

Editör: Gizem Külcü