Evlerde hasta ve yaşlıların ihtiyaçlarını gideren ve bu alanda yetiştirilen hasta bakım teknikerleri uzun süredir yetkililerden atama bekliyor. 

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

Evde bakım teknikerleri evlerde hasta veya yaşlı bakımıyla ilgileniyorlar. Hasta ve yaşlıların en temel ihtiyaçlarını en iyi şekilde gerçekleştiren ve bu alanda uzman olan teknikerler hastaların ve temel ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanmasında büyük bir bilgiye sahiptir.

Evde bakım işini en iyi şekilde yürütmek için gerekli eğitimleri almış olan evde bakım teknikerleri, yeni sağlık sistemindeki açığa bakılarak en az 3000 Evde Bakım Teknikeri istihdamı beklediklerini dile getiriyorlar.

Eğitim almalarına rağmen kendi işlerini yapamayan hasta bakım teknikerleri uzun süredir işsizlik konusunda mağduriyet yaşıyorlar. Hasta bakım teknikerleri, kendi mesleklerini icra etmek amacıyla yetkililerden konuya ilişkin çözüm bekliyor.  3 bin atama talebi bulunan bu teknikerler, sosyal medya aracılığıyla seslerini duyurmaya devam ediyorlar.