2 Temmuz 2021 günü Cumhurbaşkanlığı kararı ile resmi gazetede yayımlanan faizsiz finans kurumları kararının ardından vatandaşların imece usulü yardımlaşmasına olanak sağlanmıştır. Ancak bu karar 54 bin vatandaşın mağduriyeti ile sonuçlanmıştır.

Daha sonra halk dilinde Evim şirketleri olarak bilinen faizsiz finans kurumları, devlet tarafından kendilerine sunulan hak ve yetkilerin bir anda törpülendiğini ve zamandan kaynaklı yasal haklarının ellerinden alındığını ve hatta hukuksuz bir şekilde çalışma faaliyetlerine son verildiğini üyelerine beyan ettiler. Böylece faizsiz finans desteği almak isteyen vatandaşlar ellerindeki mal varlığını da kaybetti. 

Devletin vatandaşlara herhangi bir açıklama yapmaması ve onların seslerini duymaması da gün geçtikçe mağduriyeti arttırıyor. Daha öcesinde kanunun çıktığı ve 1 ay içerisinde paralarının iade edileceği vaadinde bulunulan evim mağdurlarına 4 ay geçmiş olmasına rağmen henüz bir ödeme yapılmadı.

Seslerini duyurmak isteyen evim mağdurları, siyasi isimlere sesleniyor ancak bir geri dönüş alamıyorlar.

CHP'den yeni müfredat taslağına tepki: Bu modellerle laikliği yok saymak kimsenin haddi değildir CHP'den yeni müfredat taslağına tepki: Bu modellerle laikliği yok saymak kimsenin haddi değildir

Mağdur vatandaşlar, "Her vatandaşı dinliyorsunuz 13 aydır yazıp çiziyoruz, TMSF önünde oturduk neden gelip bizi dinlemediniz?" şeklinde isyan ediyor.

Devlet desteği güveniyle yola çıkıp yarı yolda bırakılan bütün evim mağdurları, devlet tarafından gelecek bir açıklamayı ve mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.