Türkiye genelinde emekliler, yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve artan enflasyonun gölgesinde, maaşlarıyla geçinemediklerini belirtiyorlar. Yıllarca çalışarak emekli olan vatandaşlar, yaşam standartlarını sürdürebilmek ve ekonomik zorluklarla baş edebilmek adına maaş zammı taleplerini dile getiriyor.

Son dönemde artan enflasyon ve temel yaşam giderlerindeki yükseliş, emeklilerin maaşları üzerinde olumsuz bir etki bıraktı. Son yapılan emekli zammıyla birlikte enflasyona yenik düşen emekliler ekonomik dengenin sağlanması adına maaşlarına zam yapılmasıanı talep ediyorlar.

Beklenen zammın sadece bir ekonomik düzenleme değil, aynı zamanda emeklilerin hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşabilme hakkı olduğu belirtiliyor. Emekliler, maaşlarındaki artışın, genel ekonomik durumu yansıtmak ve temel ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli olduğunu vurguluyor.

Arzu Lastikçi emekli maaşlarına tepki gösterdi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu (EYT-EF) Başkanı Arzu Lastikçi, emekli maaşlarındaki duruma yönelik tepki gösterdi. Lastikçi, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, hükümetin emeklilere daha fazla destek sağlaması gerektiğini savundu.

Lastikçi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emeklilerin karşılaştığı ekonomik sıkıntıları vurgulayarak, "Emekli, düşük bağlanan maaşıyla gıda, fatura, öğrenci masraflarının altından kalkamıyor, barındığı evin kirasını ödeyemiyor. Emekli hiç bu kadar yokluk çekmemişti. İnsanca yaşam için maaşların revize edilmesi şarttır." ifadelerinde bulundu.