İŞÇİ HABER,

1999 Yılında bir gece çıkarılan kanunla haklarının gasp edildiğini söyleyen ve kendilerini EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) olarak adlandıran grup 2008 yılında bu yana mücadelesine aralıksız devam ettiriyor.

Son iki ayda Bursa, İzmir, İstanbul, Samsun, Ankara ve Adana başta olmak üzere bir çok ilde onbinlerce mağdurun hak arayışı için kendi imkanları ile katıldığı toplantılar düzenlediler.

İMZA KAMPANYASI YAPILDI

Bu toplantılar esnasında Cumhurbaşkanlığına sunulmak üzere imzalar toplandı. 285.000 kişinin katıldığı Ankara toplantısı sonrasında bu toplanan ıslak imzalar Cumhurbaşkanlığına geçtiğimiz 23 Şubat günü  teslim edildi.

Mücadelelerine hız kesmeden devam edeceklerini belirten EYT yöneticileri kendilerinin bu mağduriyetlerine son verecek yetkili kişilere ulaşamamaktan dolayı sosyal medya aracılığı ile seçim öncesi bu yasanın çıkması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. 

Memur-Sen, 1 Mayıs'ı Samsun'da kutladı Memur-Sen, 1 Mayıs'ı Samsun'da kutladı

BİR BASIN AÇIKLAMASI DAHA GELİYOR

EYT Adana Grubu yöneticilerinden Taşkın Can, 17 Mart’ta Adana'da yine bir basın açıklaması düzenleyeceklerini ve bu basın açıklamasına CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un da katılacağını belirtti. Ayrıca  ülke genelinde etkili olan kurumsal kimliklerinin temsilcisi  Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin de "BİR MİLYON OLMAYA VAR MISIN EYT" sloganıyla çok büyük katılımlı bir organizasyon hazırlığı içerisinde olduklarını bildirdi. Bu haklı mücadelelerinde bütün siyasi parti milletvekilleri, belediye başkanları ve belediye başkan adaylarını yanlarında olmaları için davet ettiklerini belirten EYT Adana yöneticileri, daha güçlü mücadele edebilmek adına bütün çevre illerdeki EYT mağdurlarını da 17 Mart'ta Adana'da omuz omuza birlikte mücadele etmek istediklerini belirtti. 

Editör: TE Bilişim