EYT kapsamında emekli olan 2 milyon 250 bin vatandaş Nisan ayında ilk maaşlarını alacak. EYT'lilerin eklenmesiyle beraber Türkiye'de emekli olan kişi sayısı 15 milyonun üzerine çıkacak. 

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor! Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor!

Vatandaşlardan emeklilik konusunda SGK'ya eleştiri geldi. SGK'nın şu anki emekllilik sisteminin adaletsiz olduğunu ve aylık olarak verilen maaşların  2000 öncesi, 2000-2008 arası dönem ve 2008 sonrası çalışma hayatlarına bakarak değerlendirilmesine tepki gösterdi. 

2000 SONRASI ÇALIŞANLARIN EMEKLİ MAAŞLARI YÜKSELECEK

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; Uzun süredir gelen şikayetlerden sonra ön çalışmalarını tamamlayan SGK, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesiyle birlikte eklenecek yeni 2 milyon 250 bin vatandaşla birlikte köklü bir sistem değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için yapılan çalışmalarda ise son aşamaya gelinmiş durumda. Hayata geçirilmesi planlanan yeni düzenleme ile 2000 öncesi primlerin etkisi azaltılırken, son yıllarda yatırılan prim tutarları maaşı daha fazla yukarı çekecek. Ayrıca bu yapılan düzenleme ilk maaşlarını almaya hazırlanan EYT'lilere ödenecek aylık tutarını da doğrudan etkilemiş olacak.