EYT, Meclis aşaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yürürlüğe girecekti. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar tam haklarını geri alacakları düzenleme TBMM'ye geliyor diye sevinirken, Türkiye 6 Şubat depremiyle sarsıldı. Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından Meclis, çalışmalarına ara verdi. Deprem sonrası yardımlarını esirgemeyen EYT'liler, bu sefer de Mustafa Elitaş'ın sosyal medya hesabından duyurduğu sözlerle gözlerini 28 Şubat'a çevirdi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem."

EYT'DE SON DURUM

EYT görüşmelerinin 28 Şubat'ta Meclis açıldıktan sonra yapılması bekleniyor. Genel Kurul’daki görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasına sunulması planlanan düzenlemenin, Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor. İlk maaşların ise nisan ayında ödenmesi planlanıyor.

Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması! Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması!

EMEKLİLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

EYT başvuruları Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu'nun kabulüyle birlikte, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından alınmaya başlanacak. Vatandaşlar başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden yapılabilecek.