Süreyya Sadi Bilgiç, “Bütün milletvekili arkadaşlarımız hem Maraş ve Elbistan’da oluşan iki büyük deprem, sonrasında dün yine Hatay’da oluşan iki deprem, artçılardan dolayı vatandaşlarımızla bir arada olmak, orada depremzedelere yardımcı olmak için bölgede olduklarından, bir mutabakat çerçevesinde Divan teşekkül etmediğinden çalışmalarımıza başlayamıyoruz” açıklamasında bulundu.

TBMM Genel Kurulu, 22 ve 23 Şubat tarihlerinde de yasama faaliyetlerini görüşmeyecek. Genel Kurul, gündemindeki konuları görüşmek üzere 28 Şubat salı günü yeniden toplanacak.

GÜNDEM MADDESİ DEPREMLER

28 Şubat günü toplanması beklenen TBMM Genel Kurulu'nun gündem maddesi depremler, yaşanan büyük depremlerin ardından depremlerin araştırılması ve sorumluların cezalandırılması için Deprem Araştırma Komisyonu'nun kurulması bekleniyor. 

Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi

EYT'DE VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 Aralık ayındaki EYT açıklamasından beri 3 ay geçmesine rağmen EYT düzenlemesi henüz yasalaşmadı. Cumhurbaşkanı'nın açıklamasının ardından kısa sürede yasalaşacağını düşününen mağdurların bir kısmı zor şartlarda çalıştıkları işlerinden ayrılmıştı. Mart ayına kalan EYT düzenlemesi yasalaşırsa en erken ödemelerin mayıs sonu haziran başı ödenmeye başlaması bekleniyor.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARININ İŞİ DAHA DA ZOR 

Açıklanan EYT düzenlemesine dahil edilmeyen stajyer ve çıraklık mağdurlarının umudu tükeniyor. Sigorta başlangıç numaraları olmasına başlangıçları sayılmayan mağdurların yaşanan depremlerle birlikte umutları suya düştü. Düzenlemede olmamasına rağmen Meclis'te düzenlemeye kendi mağduriyetlerinin de dahil edilmesi bekleyen mağdurlar, depremin maliyeti ve 2,5 milyon EYT'linin emekli edilmesinin Hazine'ye vereceği yükle birlikte kendilerinin mağduriyetlerinin giderilmeyeceğine inanıyor.