Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü

TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. Ancak yasa kapsamının 5000 prim günü ve kısmi emeklilikte mağduriyet yaşatması EYT'nin tam olarak çözülmediğini gözler önüne serdi.  

EYTADER tüm emeklilik mağduriyetleri için toplandı: Tektir gayemiz, birliktir çaremiz! EYTADER tüm emeklilik mağduriyetleri için toplandı: Tektir gayemiz, birliktir çaremiz!

Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği (EYTADER) Başkanı Nalan Esmeray, 5000 prim günü ve kısmi emeklilik mağduriyetinin giderilmesi için mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

EYT'nin çözülmediğini belirten Esmeray, yetkililere seslenerek hak iadesi verilmesi gerektiğini belirtti. 

Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği (EYTADER) Başkanı Nalan Esmeray, sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla yetkililere seslenerek verilen sözlerin tutulmasını talep etti.