Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından birçok vatandaş emeklilik hakkını elde etti. Ancak bazı vatandaşlar EYT düzenlemesinden yararlanamadı. 

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları uzun yıllar boyunca çalışmış ve prim ödemiş olmalarına rağmen emeklilik yaşını beklemek zorunda kalmakta ve bu durum yaşam koşullarını olumsuz etkilenmektedir.

Doğum borçlanması mağduriyeti yaşayan anneler, sigorta girişi başlamadan doğum yaptıkları için emeklilik hakkından yararlanamıyor. Anneler dolduramadıkları prim günleri yüzünden emekli olamıyor. Bu yüzden sigorta girişi şartının kaldırılmasını ve bu haktan kendilerinin de yararlanmasını talep ediyorlar.

Bağ-Kur kapsamında bulunanlar, SSK'liler gibi 7200 prim günü ile emekli olabilmenin önünün açılmasını istiyor. Bu adımla birlikte Bağ-Kur'lu vatandaşlar, emeklilik süreçlerini SSK'lilere benzer bir şekilde tamamlamalarına olanak sağlamalarını talep ediyorlar.