EYT'liler uzun süredir yaş şartının ortadan kaldırılıp, kademeli prime takılmadan emekli olmak için ^hak' mücadelesi veriyordu. Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT'de yaş şartını kaldırdıklarını ve 99 öncesi tüm mağdurların emekli olabileceğini duyurmuştu.

EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçip Resmi Gazete'de onaylanmasını beklenirken Kahramanmaraş ve 10 ilde etkili olan deprem felakatiyle beraber Meclis kısa süreliğine kapanmıştı. EYT konusu askıya alındığı gözlemlenirken depremden etkilenen binlerce EYT'li emekli olmayı bekliyor. 

Hande Fırat, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında EYT konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ahmet Hakan’ın ‘Vatandaşlar çok merak ediyor, EYT ne olacak?‘ sorusu üzerine Hande Fırat şu cevabı verdi:

‘EYT TEKLİFİ DE GÖRÜŞÜLECEK’

“AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a bir mesaj attım, ‘Meclis gündemi ne olacak, EYT gelecek mi?’ diye. ‘Diğer partilerle de görüşerek deprem araştırma komisyonu kurulmasını, EYT teklifini ve Antep Türk Arkeoloji Vakfı Kurulması Kanun Teklifini görüşmeyi planlıyoruz. Deprem bölgesinde öngürülmeyen bir gelişme olmazsa tabi’ diyor Bülent Turan…”

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!