Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı! Meslek kodu mağdurları kazanılmış haklarının korunması için oturma eylemi yaptı!

EYT'de mart ayı başvurularında maaşların eylül ayında ödeneceği iddiası binlerce vatandaşı korkutmuştu. Konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den çok kritik bir açıklama geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde yasalaşma sonrası başvurular sürerken mart ayı başvurularında maaşların nisan ayında ödenmesi beklenirken ağustos ya da eylül ayına kalması şaşkınlığa neden olmuştu.

EYT'DE MAAŞLAR NE ZAMAN?

Bakan Bilgin EYT düzenlemesinde merak edilen maaş konusuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Espri yapmıyorlar değil mi? Bunu söyleyenler cehaletinden söylüyor. Para sorunu vesaire yok. Türkiye'nin kaynak sorunu yok.

Yaklaşık 1,5 milyon insan müracaat etti. Bu insanların maaşının bağlanması konusunda olağanüstü çalışıyoruz. Dün akşam bir yasa teklifi verdik. Maaş bağlanma işinde çalışan SGK personelimizin fazla mesaisini artırdık. Gece de cumartesi pazar da çalışıyorlar.

Mart ayında müracaat eden herkes Nisan ayında maaşını alacak. Mayıs ayında da müracaat eden herkes maaşını almış olacak. Başvuru yapanlara, maaşınız hesabınıza yattı bildirimi yapılmaya başlandı."

TAŞERON İŞÇİ DÜZENLEMESİ YAPILACAK MI?

Taşeron işçilerle ilgili de açıklamada bulunan Bilgin, çalışmayı yaptıklarını ancak zamanlarının yetmediğini belirtti. Bilgin konuyla ilgili şunları söyledi:

"Kamudaki taşeronları planladık. Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu."