AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün başlayacak TBMM Genel Kurulu çalışmalarına ilişkin, “Birinci sıradaki gündemimiz EYT ile ilgili düzenleme olacak. Dört maddelik kanun teklifi. Siyasi parti grupları katkı sağlarlarsa umuyorum, diliyorum ki kanun teklifini bitirebiliriz. Hemen geneli üzerinde yaptığımız görüşmelerde bunu değerlendirebiliriz. Kanun temel kanun olmadığından dört maddelik bir teklif olduğundan Genel Kurul’da görüşme süresi on saat. Eğer parti grupları, dört veya beş parti grup önerisi verirse, iki saat zaman alır.” açıklamasını yaptı.

"EYT NE ZAMAN ÇIKACAK" SORUSU YANIT BULDU

Elitaş yaptığı açıklamada, "4 Maddelik kanun teklifi, eğer siyasi parti grupları katkı sağlarlarsa, salı günü kanun teklifini bitirebiliriz. Hemen genel üzerindeki yaptığımız görüşmelerle bunu değerlendirebiliriz. Ama kanun temel kanun olmadığından normal şartlar altında genel kurulda 12-13 saatlik bir çalışma ile sabaha karşı bitme durumu olur ki, o zaman Çarşamba günü nihayete erer diye düşünüyorum." diye konuştu.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

EYT'LİLERİN İLK MAAŞINI NE ZAMAN YATAR? 

Meclis Genel Kurul’da görüşüldükten sonra düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanacak. Başvurunun bundan sonra olması gerekiyor. Maaşların nisan ayına kalabileceği ifade ediliyor."