Yaklaşık 1 milyon küçük esnafı sevindirecek çalışmaların sonuna gelindi. Bağ-Kur'luların prim gün şartını SSK'lı işçiler ile eşitleme içn harekete geçildi. Böylelikle küçük esnaflar da emeklilik hakkı elde edebilecek.  TESK Başkanı Palandöken, Bakan Bilgi ile görüştü. Staj ve çırakların emekli olması da gündeme geldi. İşte detaylar...

Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi

DÜZENLEME KİMLERİ KAPSAYACAK?

Kuaför, manav, bakkal, tesisatçı, pazarcı ve terzilerin de içinde yer aldığı düzenlemede, küçük esnaf daha az primle emeklilik hayaline kavuşabilecek. 

TESK'TEN BAKAN BİLGİN'E ZİYARET

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa yönelik Bağ-Kur prim eşitlenmesi düzenlemesinin açıklanmasının ardınddan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret etti. 

Kuaför, manav, bakkal, tesisatçı, pazarcı gibi küçük esnafın prim gününün 9000'den 7200'e indirilmesi görüşmenin ana teması olurken, stak dönemindeki çalışmaların emeklilik için başlangıç olarak kabul edilmesi de gündemde.  (TAKVİM)

STAJ MAĞDURLARINA YEŞİL IŞIK

Milliyet'e yer alan habere göre, sorunun çözümü için ilk olarak, staj kapsamında çalışanlarla ilgili istatistiklerin çıkarılması hedefleniyor. 

Böylelikle, kaç kişinin düzenleme kapsamına gireceği ve maliyet hesaplaması yapılacak.