Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu çok sayıda vatandaşın gündeminde. Prim gün sayısı, tazminat ve staj dönemine ilişkin açıklamalar ardı ardına geldi. EYT’yi kaçıranlar ise yıpranma payının etkisini araştırıyor. 

Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti

BAZI MESLEK GRUPLARINDA YIPRANMA PAYI GÜNDEMDE!

EYT hakkında masada yer alan formüllerden en çok dillendirileni ise erkeklerde 9 bin gün ve 25 yıl, kadınlarda 7200 gün ve 20 yıllık süreleri tamamlayanların bu kapsamda emeklilik hakkı kazanamaları. Bu yasadan yararlanmaları için ise 1999 yılından önce işe girmiş olmaları gerekiyor. Bazı meslek grupları için var olan yıpranma payı da gündeme geldi. Bu konuda beden işçilerinin de yıpranma payı hakkını elde etmesi konuşuldu.

YIPRANMA PAYI NEDİR?

EYT’yi kaçıranlar ise yıpranma payından yararlanıp yararlanamayacaklarını merak ediyor. Yıpranma payı, çalışma şartları ağır olan kişilerin daha erken emekli olmalarının yolunu açan bir haktır. Demir çelik fabrikası çalışanlarından askeri görevlerde yer alan personele kadar yaklaşık 45 iş kolunu kapsıyor. Her meslek dalı yıpranma payı alamaz.  Normal şartlar altında çalışan kişilerin emeklilik süreleri yaklaşık 360 gün olarak hesaplanır. Yıpranma süresine sahip olan kişilerde bu zaman dilimi 420-540 gün olarak düzenlenebilmektedir.