Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan EYT ile ilgili çalışmayı yakında TBMM'nin takdirine sunacaklarını belirtti.

750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor? 750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor?

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan katıldığı bir televizyon programında EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Turan, “Şu an Meclis’e tam hali gelmedi ama EYT’ye ilişkin çalışmamız devam ediyor. Bitirebilirsek ocak sonu en geç EYT bizde olur. Şubatın ortalarına doğru yasalaştırmayı ümit ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

EYT NE ZAMAN YASALAŞIR?

Ekonomist Muhammet Bayram ise konuyla ilgili tahminlerini paylaştı. Bayram açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sayın AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan EYT’nin yasalaşması için şubat ortasını işaret etti. Meclis’teki kanun tekliflerinin sıraya koyulması ve ilerlemesi partinin gruplarındadır. Şubat ortası işaret edildi ama bu geç bir tarihtir.

‘STAJYER VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI, PRİM EŞİTLEME KAPSAMA ALINMALI’

Bilindiği üzere stajyer ve çıraklık mağdurları, Bağkur’da ihya ve intibak sorunları yine aynı şekilde sigorta prim eşitlemesi bir sorun olarak duruyor. Bunların da EYT kapsamında değerlendirilmesi ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı bir kanun çıkmasını bekliyoruz.