TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

EYT'ye ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. EYT'nin kabulüyle milyonlarca vatandaş emeklilik haklarına kavuşmuşken emeklilikte prime takılan vatandaşların mağduriyeti devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın belirlediği prim gün sayısını tamamlayamayan mağdurlar EYT yasasından yararlanarak emekli olabilmek için yeni bir düzenleme getirilmesini ya da emeklilikte prime takılanların mağduriyetlerinin çözülmesi için bir adım atılmasını bekliyor.

Vatandaşlar geçmişe dönük prim borçlanması maddesinin de bir defaya mahsus olarak eklenmesini isterken milletvekillerinden de destek toplamaya devam ediyor.

Amazon'a ceza yağdı! Amazon'a ceza yağdı!

HDP, EYT ve PRİM mağdurları için söz verdi

TBMM Genel Kurulu'nda partisi adına söz alan Garo Paylan yasanın eksik bir şekilde çıktığını ve arkasında milyonlarca mağdur bıraktığını söyleyerek, ''Size söylüyorum; bunu AKP ve MHP yapmadı ya değerli EYT’liler, üç vakte kadar seçim olacak, ama iki ay, ama üç ay sonra seçim olacak. Biz, bu iktidarı değiştireceğiz ve stajyer ve çırakların işe girişini esas alacağız, 5 bin prim günü ödeme sayısına düşüreceğiz ve 3 bin 600 kısmi prim ödeme gün sayısıyla kısmi emekliliği sağlayacağız ve işe ilk giriş tarihini de 31 Aralık 1999 yapacağız, deprem gerekçesiyle'' dedi.

Deprem felaketi ve seçim gündemi nedeniyle EYT'nin yasalaşmasında gecikme olmuşken yetkilerin torba yasayla ya da seçim öncesi atılacak başka bir adımla emeklilikte prim mağdurları için de bir çözüm bulunması gerekiyor.