TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Ancak uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen 2000 sonrası SGK'lılar ve Bağ-Kur mağdurlarının yasa kapsamına alınmaması emeklilik hayali kuran vatandaşların tepkilerine yol açtı. 

Bağ-Kur tescil affı mağdurları bir çözüm bekliyor!

Tescil affı ya da yasada düzenleme isteyen yaklaşık 3 milyon Bağ-Kur mağdurunun yaşadığı sıkıntılar günden güne artıyor. Emeklilikte adil bir sistem olmasını isteyen Bağ-Kur mağdurları yapılan bu ayrımcılığa karşı çıkarken emekli olmak için çok daha uzun süre bekleyecek olmalarına karşı çıkıyor. 

750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor? 750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor?

Seçim öncesi yeni bir çalışmayla ya da torba yasayla mağduriyetin bitmesini bekleyen Bağ-Kur'lular  Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan Bağ-Kur mağdurları emeklilik hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

2000 sonrası SGK'lılar emeklilikte adalet istiyor!

8 Eylül 1999 düzenlemesini birkaç günlük farkla kaçıran 2000 sonrası SGK mağdurları  emekli olabilmenin 1 günle 17 yıl uzamasına karşı çıkıyor. 

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin ortadan kalkması için yaş sınırının kademeli yapılmasını ya da mağduriyetlerini bitirecek yeni bir çalışma yapılmasını istiyor.

Twitter'da yaptıkları etkinliklerle iktidara ve muhalefete seslenen 2000 sonrası SGK'lılar ve Bağ-Kur mağdurları emeklilik yoksa oy da yok diyerek emekliliklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor. Emeklilik şartlarını tamamlamış ancak SGK girişi, prim şartı, madde değişikliği gibi çeşitli nedenlerle emekliliklerinin önünde engel bulunan bu mağdur kitlelerin seçim öncesi kazanılmış haklarına kavuşması bekleniyor.