Manisa'nın Muradiye ilçesinde bulunan Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi (OSB)'nde dün akşam saatlerinde 3 fabrika, siyanür ve sülfür atıklarını Karaali Köyü içinden geçen sulama kanalına bıraktı.

Kanala bırakılan zehirli gazlar nedeniyle kanal yanında faaliyet yürüten fabrikalarda çalışan 8 işçi zehirlendi. İşçiler, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

AFAD'DAN İNCELEME: "ZEHİRLİ ATIK DEĞERLERİ YÜKSEK"

AFAD'ın yaptığı incelemelerde kanalda zehirli atık değerlerinin yüksek çıktığı ve bölgenin sabahki zehirlenmelerden sonra boşaltıldığı belirtildi.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

“OVAYA ACIMIYORLARSA İNSANLARA ACISINLAR”

Karaali Köyü sakinlerinden çiftçi Suat Kabak, akşam saatlerinde köyde ağır bir kokunun fark edildiğini ve kanala zehirli atıkların bırakıldığını söyleyerek “Akşam fabrikada 8 kişi zehirlendi, ovaya acımıyorlarsa insanlara acısınlar. Bağlarımızı sulamak zorundayız, bu su hem ürünleri kurutuyor hem de topraklarımızı zehirliyor. Yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

FABRİKADA ÜRETİM DURDU

İşçilerin zehirli gazdan zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı Başoğlu Kablo ve Profil San. Tic. AŞ Fabrikasının Müdürü Bülent Ozan ise sabah 05:30’da AFAD ekiplerinin yaptığı gaz ölçümleri sonucunda yasal limitlerin üzerinde, hidrojen sülfür gazı tespit edildiğinin bilgisini verdi.

Zehirli gazdan sonra fabrikada çalışmanın durduğunu belirten Ozan, “Fabrikamızdan 7 kişi etkilendi. Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Şehir Hastanesi’ne sevk ettik. Yanımızdaki firmadan da 1 kişi zehirlendi o da hastaneye kaldırıldı. Dolayısıyla bütün gaz insanların çalıştığı fabrika bölgesine geliyor.” şeklinde konuştu.