MEB'de "görevde yükselme" atama sonuçları açıklandı MEB'de "görevde yükselme" atama sonuçları açıklandı

Uzun süredir kadroya geçmeyi bekleyen sözleşmeli çalışanlar arasında Diyanet fahri Kur’an kursu öğreticileri de bulunuyor. Sayıları 25 bini bulan fahri Kur’an kursu hocaları kendilerine verilen kadro sözünün bir an önce tutulmasını beklerken maddi ve manevi sıkıntılar yaşıyor. 

Kadrolu meslektaşlarıyla aynı görevi yapmalarına rağmen kadrolu hocalardan yüzde 70-80 oranında daha az maaş alan ve sigortaları da ayda sadece 10-13 gün olarak yatırılmakta olan Diyanet fahri Kur’an kursu öğreticileri yaşadıklarını haksızlık olarak nitelendiriyor. Diyanet fahri Kur’an kursu öğreticileri bu haksızlığın bir an önce giderilmesini ve kadroya geçmeyi talep ederek yetkililere sesleniyor. 

Fahri Kuran kursu öğreticileri, görev yerleri değişmemesine rağmen iki yılda bir sınav ve mülakata girmeleri, yetersiz maaşlar ve işsizlik ücreti alamamaları, diğer Kur-an kursu öğreticileriyle eşit haklara sahip olmamalarından şikayetçi olarak uzun süredir kadroya alınmak için yetkililere sesleniyorlar. 

Kudüs’ün üç semavi din açısından önemi ne? Kudüs’ün üç semavi din açısından önemi ne?

''Emeğinizin karşılığını alabilmenizi bizler de gönülden istiyoruz''

Diyanet-Sen genel Genel Başkanı Ali Yıldız şu açıklamalarda bulundu: 

Fahri ve vekil hocalarımızın kadroya geçirilmesi konusunda sendikamız kurulduğu günden beri çaba sarf eden bir sendika. Nitekim bu çabalar sonucu çeşitli tarihlerde fahri ve vekil hocalarımız kadroya alındı. 2004’te Diyanet-Sen’in yetkiyi almasının ardından o zamanın Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan ilk görüşmeye Rahmetli genel başkanımız Ahmet Yıldız, fahri hocalarımızı da yanına alarak gitmiş ve görüşme sonucu fahri ve vekil hocalarımız kadroya alınmıştır. Sizlerin sorunlarının farkındayız. Emeğinizin karşılığını alabilmenizi bizler de gönülden istiyoruz. Yıllardır çeşitli nedenlerle ataması yapılamadığı halde özveri ile çalışan Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerimize sendikamız her konuda destek olmuş gerek atamalarının yapılması gerekse ücretlerinin yükseltilmesi konusunu toplu sözleşmeye, KİK ve KPDK’ya taşıyarak bu konuda girişimlerde bulunmuştur. Sözleşmelerin ve vekillerin kadroya alınacağının açıklanması üzerine hemen ‘sıra fahrilerde’ açıklamasını yaptık. Sizlerin yanındayız ve kadro talebinizi gerek basın yoluyla gerek sosyal medya yoluyla gerekse siyasilerle ve kurum yetkilileri ile görüşmelerimizde sizlere kadro verilinceye kadar dile getirmeye devam edeceğiz.

Diyanet-Sen genel Genel Başkanı Ali Yıldız'ın açıklamalarının üzerinden aylar geçmesine rağmen Diyanet fahri Kur’an kursu öğreticilerinin kadroya geçip geçmeyeceği hakkında herhangi bir açıklamada bulunulmadı. Uzun zamandır kadroya geçerek aynı işi yaptıkları kişilerle eşit şartlara sahip olmak isteyen Diyanet fahri Kur’an kursu öğreticileri birçok mecradan yetkililere seslenerek kadro taleplerini yineliyorlar.