Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sonrası 1 gün ile 17 yıl emekliliği kaçıran vatandaşları mağdur etti.

EMADDER' den basın açıklaması – Bölge Haber – Yeni Nesil Objektif Haber  Platformu

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının sonrasında haklarından yararlanamayıp emekli edilmeyenler hükümete tepki gösterdi. SGK girişi 1 gün geç olan vatandaşların 17 sene geç emekli olmasının, toplumda büyük adaletsizlikler yarattığını söyleyen EMADDER, konunun adaletli bir şekilde çöüzme kavuşturulması için Meclis ile temaslarını sürdürüyor.

EMADDER: Daha adil ve vicdani olan kademeli bir geçiş istiyoruz - Net Haber  Ajansı

KADEMELİ EMEKLİLİK MECLİS'E SUNULDU!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 1 gün yüzünden emekliliği 17 yıl kaçıran mağdurlar için kanun teklifini Meclis'e sundu. Yaptığı açıklamada verdiği söze vurgu yapan Erbakan, emeklilik sistemindeki adaletsizliği gidermek için TBMM'ye teklif vermesinin ardından mağdurlar Meclis'ten gelecek yanıtı beklemeye başladı. 

GENEL BAŞKAN DR. FATİH ERBAKAN | Yeniden Refah Partisi

Daha önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada verdiği sözü değinen Erbakan, "Kademeli emeklilik hükümlerinden yararlanamayanlarla ilgili kanun teklimizi Meclis’e sunduk,'' şeklinde açıklama yaptı.

KADEMELİ EMEKLİLİK MECLİS'TE!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sonrası 1 gün ile 17 yıl emekliliği kaçıran vatandaşlara, İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu'ndan destek geldi. 8 Eylül 1999 sonrası SGK girişli olanların 17-20 Yıl arası daha geç emekli olduğunun altını çizen Türkoğlu yapmış olduğu açıklamada, Kısa adı EMADDER (Emad Dernegi) olan Emeklilikte Adalet Derneği’nin gündeme getirip mücadelesini verdiği Emeklilikte Kademe Adaletsizliği sorununu Meclis’te dile getirdik.

Selçuk Türkoğlu (@YS_Turkoglu) / X

8 Eylül 1999 sonrası SGK girişli olanların 17-20 Yıl arası daha geç emekli olduklarıyla ilgili mağduriyetlerin “adaletli bir kademeli sistemle” giderilmesi gerektiğine vurgu yaptık,'' şeklinde açıklama yaptı.

Kanun tekliflerinin Mecis'e sunulmasının ardından, SGK girişleri 1 gün yüzünden 17 yıl geç emekli edilmenin adaletsizlik olduğuna vurgu EMADDER derneği, konunun eşit ve adaletli bir şekilde çözülmesi için Meclis'ten yanıt beklemeye başladı.

EMADDER'den büyük İstanbul mitingi: Mezarda emekliliğe hayır! - Söz Bursa

MELİH GÜNER'DEN KADEMELİ EMEKLİLİK AÇIKLAMASI!

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner Meclis'e verilen kanun teklifi hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Verilen kanun teklifine Milletvekillerden destek beklediğini dile getiren, Melih Güner, ''Genel Başkanımıza staj ve çıraklık mağduriyeti ile kademeli emeklilik dosyalarımızı ilk teslim ettiğimiz gün.. Herkes seçim sonrası verilen sözleri unuturken o, bize tüm mağduriyetler ortadan kalkana kadar daha çok çalışın talimatı verdi.. Şimdi artık verilen tekliflere tüm Milletvekillerimizden samimi şekilde destek bekliyoruz,'' dedi.

Resim

1 GÜNDEN ÖTÜRÜ 17 YIL KAYBETTİLER!

Gazeteci ve sunucu Fatih Altaylı 1 günden dolayı 17 yıl emekliliği kaçıran vatandaşlar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamada bulunan Altaylı yapmış olduğu açıklamada,  ''1 günden ötürü 17 sene kaybettiler kardeşim. 150 bin TL falan değil, onların ki üzüntü değil mi, peki sence bu adil mi, adaletli mi?'' şeklinde açıklama yaptı.

Fatih Altaylı, Habertürk'ten ayrıldı