Yeniden Refah Partisi Genel Lideri Fatih Erbakan, Kayseri’de partisinin mensuplarıyla bir araya geldi.

TBMM, bazı kanun teklifleri için mesai yapacak TBMM, bazı kanun teklifleri için mesai yapacak

CHP'yi hedef alan Erbakan şunları söyledi;

  • İktidarda değilsin fakat 1989’da Ankara, İstanbul başta olmak üzere bütün belediyeleri CHP olarak sen aldın. Ne yaptın? Eline, yüzüne bulaştırdın
  • 28 Şubat’ın ateşli savunucusu, İstanbul Sözleşmesi’nin hayranı, Ayasofya’nın cami olmasına üzülen, parti içinde LGBT Kurulu kuran, İstanbul Büyükşehir Belediyesini borca ve faize batıran CHP. Ulaşıma artırım yapıyorsun, suya artırım yapıyorsun. Borçları alıyorsun, bu borcun faizini de İstanbul halkının aldığı hizmetlere artırım yaparak halkın sırtından çıkartıyorsun.
  • Efendim biz CHP olarak 50 yıldan beri iktidarda değiliz, bu faturalardan biz sorumlu değiliz’. Evet 50 yıldan beri merkezi iktidarda değilsin fakat 1989’da Ankara, İstanbul başta olmak üzere bütün belediyeleri CHP olarak sen aldın. Ne yaptın? Eline, yüzüne bulaştırdın. CHP’li belediyeler yüzünden ‘büyükşehir’ denilince akla üç şey gelmeye başladı; çöp, çamur, çukur. İşte sizin idareniz bu kadar, bunların hiçbirinden millete hayır gelmez
  • Kamuda israfı ortadan kaldıracağız, denk bütçe mecburiliği ile borç faizine giden milyarları kurtaracağız, imtiyazlı holdinglere kaynak transferini durduracağız. Ulusal Görüş 54. Hükümet’te yıllık 70 milyar dolar kaynak bulmuştu. Biz de yılda 150 milyar dolar kaynak bulacağız. Ulusal Kaynak Paketleri kitabımız hazır. Ulusal Görüş 54. Hükümet’te işçi-memur-emekli maaşlarına yüzde 100, 200, 320 artırım yaptı, biz de gelir gelmez yüzde 150 maaş artırımıyla başlayacağız. 76-77’de Ağır Sanayi Hamlesi’ni gerçekleştirdiğimiz üzere, bu sefer de 81 vilayetimize 681 Refah projesi Atağını gerçekleştireceğiz.
  • Kamuya işçi alımlarında mülakat uygulamasına ‘dur’ diyeceğiz. Mülakat ile kamuya işçi alma devrini sona erdireceğiz. Gençlerimize kaliteli eğitim vaat ediyoruz. Ahlaki-manevi kalite ve bilimsel kalite. Meslek sahibi yapan eğitim. Mesleğini icra edebileceği iş imkanı sunulacak. O işten elde edeceği gelir gelişmiş ülkeler düzeyinde olacak. Mazot fiyatını düşürecek, girdi maliyetlerini azaltacağız. Çiftçimizin borç faizlerini sileceğiz.