Karşılaşmaya Edwards ve Biberoviç'in sayılarıyla hızlı başlayan Fenerbahçe Beko karşısında Gray, Toure ve Berk Uğurlu ile etkili olan TOFAŞ, 5. dakikada 15-11 üstünlük sağladı. Hücumda daha iyi organize olan ve topu iyi çeviren sarı-lacivertli ekip, Edwards ve Motley'in sayılarıyla geriden geldi ve periyodu 24-23 önde bitirdi.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçlarının programı açıklandı Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçlarının programı açıklandı

İkinci çeyreğe daha etkili başlayan TOFAŞ, kısa oyuncuları Ennis ve Gray'i hem dış atışlarda hem de set hücumlarda iyi kullandı ve 14. dakikada 34-27 skor üstünlüğünü eline geçirdi. Bu dakikada alınan molanın ardından sahaya iyi enerji koyan Fenerbahçe Beko, Motley'in ön plana çıktığı anlarda üst üste 7 sayı buldu ve skoru 16. dakikada eşitledi: 34-34. Konuk ekibin bu mücadelesine hemen reaksiyon gösteren Bursa temsilcisi, Manek'in sayılarıyla skor üretirken, TOFAŞ soyunma odasına 47-39 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe Gray, Berke Büyüktuncel ve Berk Uğurlu'nun üst üste üç sayı isabetleriyle başlayan TOFAŞ, farkı 32. dakikada 14 sayıya kadar yükseltti: 56-42. Bu çeyrekte kontrolü iyice eline alan mavi-yeşilliler, daha sakin hücumlarla final periyotuna 65-57 skor avantajıyla girmeyi başardı.

Son çeyrekte Fenerbahçe Beko farkı kapatıp rakibini yakalamak için savunmada sertliği arttırsa da TOFAŞ son bölümde de kontrollü oynayarak parkeden 94-89 galip ayrıldı.